Anina kuhinja

Špageti s pokuhano čebulo, pistacijami, rukolo in tunino 

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 10 minut

Količina: 2 osebi

Sestavine:

150 gramov špagetov
2 čebuli
1 pest rukole
1 žlica javorjevega sirupa
2x Rio Mare tunina Leggero
2-3 žlice pistacij
šopek drobnjaka
1 žlica parmezana

Postopek:

Natisni

Čebulo narežemo na polkolobarje. Dodamo jo v vročo ponev premazano z oljem in jo posolimo, pokrijemo, ter temperaturo znižamo na srednjo.

Kuhamo jo 5 minut – vmes lahko pomešamo in v primeru, da se čebula preveč prijema, prilijemo žlico/dve vode. Zadnjo minuto praženja dodamo žlico javorjevega sirupa.

Ko se čebula skaramelizira in omehča, dodamo skuhane špagete. Odstavimo.

Vmešamo rukolo, pistacije, tunino in drobnjak, ter parmezan.

Takoj postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.