Sestavine:
2x Rio Mare skuša na žaru z ekstra deviškim oljčnim oljem
2 velika krompirja
3-4 žlice polnozrnate moke
2 manjši jajci
1/3 čajne žličke soli
40 gramov albuminske skute
3 žlice grškega jogurta
3 kisle kumarice
vejica svežega peteršilja
poper po okusu
drobnjak za okras
Postopek:
NatisniV mikser dodamo skuto, jogurt, kisle kumarice, peteršilj, poper in sol. Zmiksamo.
Kormpir olupimo in naribamo. Ožamemo in zmešamo k stepenim jajcem. Dodamo sol in moko. Zmešamo.
V ponvi segrejemo oljčno olje, da z njim pokrijemo dno. Na olju zlato zapečemo po žlico zmesi, ki jo z žlico razporedimo v tanko obliko.
Ko je krumpantoč na obeh straneh zlato zapečen, ga odcedimo na papirnati brisački in ga nadevamo z gosto omako, ter na vrh dodamo lep košček skuše. Potresemo z malo drobnjaka.