Anina kuhinja

Slovenski krumpantoč obložen s skušo in gosto omako iz kislih kumaric

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 10-15 minut

Količina: 6-8 kosov

Sestavine:

2x Rio Mare skuša na žaru z ekstra deviškim oljčnim oljem
2 velika krompirja
3-4 žlice polnozrnate moke
2 manjši jajci
1/3 čajne žličke soli
40 gramov albuminske skute
3 žlice grškega jogurta
3 kisle kumarice
vejica svežega peteršilja
poper po okusu
drobnjak za okras

Postopek:

Natisni

V mikser dodamo skuto, jogurt, kisle kumarice, peteršilj, poper in sol. Zmiksamo.

Kormpir olupimo in naribamo. Ožamemo in zmešamo k stepenim jajcem. Dodamo sol in moko. Zmešamo.

V ponvi segrejemo oljčno olje, da z njim pokrijemo dno. Na olju zlato zapečemo po žlico zmesi, ki jo z žlico razporedimo v tanko obliko.

Ko je krumpantoč na obeh straneh zlato zapečen, ga odcedimo na papirnati brisački in ga nadevamo z gosto omako, ter na vrh dodamo lep košček skuše. Potresemo z malo drobnjaka.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.