Anina kuhinja

Slani cheesecake z mortadelo in pistacijami

Čas priprave: 20-25 minut

Čas kuhanja: čas hlajenja 3-4 ure

Količina: torto premera cca 20

Sestavine:

Sestavine:
220 gramov Taralli krekerjev (ali drugih slanih krekerjev po izbiri)
90 gramov masla
600 gramov kremnega sira
50 ml mleka
4 lističi želatine
3 žlice slanega pistacijinega pesta (če ga ne najdete ga lahko tudi izpustite)
150-200 gramov Perutnina ptuj piščančje mortadele
30-40 gramov praženih in soljenih pistacij

Postopek:

Natisni

Krekerje zmiksamo. Zmešamo jih s stopljenim maslom in jih pritisnemo na dno oboda. Položimo v hladilnik ali zamrzovalnik za čas priprave kreme.

Lističe želatine namočimo v mrzlo vodo za 10 minut. Nato mleko segrejemo do toplega in vanj vmešamo ožete lističe želatine. Mešamo da se popolnoma stopijo.

Želatino zmešamo s kremnim sirom in vsebino nadevamo nad zdrobljene krekerje. Položimo v hladilnik za vsaj 2-3 ure – najbolje čez noč.

Ob robu oboda zarežemo s tankim nožem in obod odstranimo. Robove poravnamo da so lepi. Po vrhu namažemo pistacijin pesto. Razporedimo mortadelo in potresemo z grobo narezanimi pistacijami.

Postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.