Sestavine:
Sestavine:
220 gramov Taralli krekerjev (ali drugih slanih krekerjev po izbiri)
90 gramov masla
600 gramov kremnega sira
50 ml mleka
4 lističi želatine
3 žlice slanega pistacijinega pesta (če ga ne najdete ga lahko tudi izpustite)
150-200 gramov Perutnina ptuj piščančje mortadele
30-40 gramov praženih in soljenih pistacij
Postopek:
NatisniKrekerje zmiksamo. Zmešamo jih s stopljenim maslom in jih pritisnemo na dno oboda. Položimo v hladilnik ali zamrzovalnik za čas priprave kreme.
Lističe želatine namočimo v mrzlo vodo za 10 minut. Nato mleko segrejemo do toplega in vanj vmešamo ožete lističe želatine. Mešamo da se popolnoma stopijo.
Želatino zmešamo s kremnim sirom in vsebino nadevamo nad zdrobljene krekerje. Položimo v hladilnik za vsaj 2-3 ure – najbolje čez noč.
Ob robu oboda zarežemo s tankim nožem in obod odstranimo. Robove poravnamo da so lepi. Po vrhu namažemo pistacijin pesto. Razporedimo mortadelo in potresemo z grobo narezanimi pistacijami.
Postrežemo.