Anina kuhinja

Segedin golaž

Čas priprave: 5-10 minut

Čas kuhanja: 12 minut z ekonom loncem

Količina: 6 oseb

Sestavine:

1 velika rumena čebula
1 kilogram kislega zelja
350 gramov govejega mesa (bočnik za bolj bogat segedin ali stegno za lažjo varianto)
2 lovorjeva lista
1 zvrhana čajna žlička sladke paprike v prahu
1/6 čajne žličke mlete kumine
1/2 čajne žličke soli – oziroma po okusu
1 žlica moke

Postopek:

Natisni

Sama sem recept ekspresno pripravila v ekonom loncu in skuhala segedin v 12 minutah. V kolikor ekonom lonca nimate morate kislo zelje kuhati vsaj 45-60 minut.

Čebulo narežemo na drobno in jo na žlici olja popražimo da se spusti. Med praženjem jo malo posolimo.

Kislo zelje speremo z vročo vodo, da dobimo željeno kislost zelja.

Čebuli dodamo na srednje velike koščke narezano govedino in jo skupaj s čebulo pražimo dokler ponekod malo ne porjavi. Takrat dodamo sladko papriko in kumino. Pražimo da se sestavine nežno primejo dna. Takrat zalijemo z 3 dcl vode in kuhamo 10 minut. Dodamo zelje, lovorjev list, sol in toliko vode da je zelje pokrito. Premešamo in pokrijemo s pokrovom ekonom lonca. Kuhamo 12-13 minut.

V kozarčku zmešamo 1 dcl vode in moko, ter zakuhamo v segedin. Počakamo da zavre in se zgosti, nato pa postrežemo.

Segedin golaž sem pripravljala v mojem novem ekonom loncu znamke Elo, ki je poskrbel da je bil kuhan v pičlih 12 minutah.

Recept vam podarja podjetje Fackelmann.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.