Anina kuhinja

Rižev narastek

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 1 ura + hlajenje

Količina: za večji pekač -ovalni ali pravokotni- 44x35cm

Sestavine:

Sestavine:
1200 g kuhanega sladkanega mlečnega riža
90 g masla
7 jajc
4 žlice sladkorja
1 žlica vanilijevega sladkorja
1 čajna žlička cimeta
ščepec soli
limonina lupinica ene bio limone
sok polovice limone
+
sladkor v prahu za posip

Ideje za postrežbo:
kompoti
marmelade za premaz
stopljena čokolada

Postopek:

Natisni

Jajca ločimo na beljake in rumenjake. Iz beljakov stepemo sneg in mu med stepanjem dodamo ščepec soli.

Rumenjakom dodamo sladkorja in cimet. Mešamo da dobimo svetlo rumeno zmes.

K mlečnemu rižu vmešamo limonin sok, lupinico in stopljeno maslo. Po delih vmešamo riž k rumenjakovi zmesi.

Na koncu počasi vmešamo še sneg.

Prelijemo v namaščen pekač in ga položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 50-60 minut. Če imamo kombinirano parno pečico vključimo tudi delno paro. Če je nimamo na dno položimo posodico z vodo.

Zadnje 20 minut peke preverimo in po potrebi pokrijemo z aluminijasto folijo, če je vrh že primerno zlato rjav.

Pečen rižev narastek ohladimo nato pa posipamo s sladkorjem v prahu in postrežemo.

 

 

 

 

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.