Anina kuhinja

Ričet ali ješprenj

Čas priprave: 10-15 minut

Čas kuhanja: 45-50 minut

Količina: cca 6 oseb

Sestavine:

3 korenčki
500 gramov Perutnina Ptuj prekajene klobase s sirom
1 rdeča podolgovata paprika
350 gramov ješprenja
1 zvrhana čajna žlička česna v prahu ali 3 stroki svežega česna
100 ml belega suhega vina
1/3 čajne žličke popra
2/3 čajne žličke sladke paprike v prahu
1-2 vejici svežega peteršilja ali 1 čajna žlička suhega
1 polna čajna žlička soli – oziroma po okusu
200-250 gramov konzerviranega belega ali rjavega fižola
2 žlici moke
1/3 čajne žličke paradižnikovega koncentrata

Postopek:

Natisni

Prvi del:

Drugi del:

Klobaso narežemo na kolute. Suh česen namočimo v malo vode. Korenje narežemo na kolute in papriko na drobne koščke. V posodo dodamo malce olja in na njem popražimo klobaso, narezano papriko in korenje, da se sestavine ponekod zlato rjavkasto obarvajo.

Takrat primešamo ješprenj, česen, sladko papriko v prahu in poper. Popražimo minutko, nato pa prilijemo vino. Pražimo še minuto, nato pa prilijemo vodo, da sestavine prekrije za vsaj neka 2-3 centimetre. Dodamo sol in narezan peteršilj. Zavremo, nato pa na nizkem ognju kuhamo 45 minut. Po potrebi med kuhanjem prilijemo še malo vode, če imate občutek da je je premalo.

Po tem času dodamo odcejen fižol. V posodici zmešamo 1-2 dcl vode, moko in paradižnikov koncentrat. Vlijemo k ričetu in dobro vmešamo. Vsebino zavremo in kuhamo še nekaj minut. Po okusu dosolimo in postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.