Anina kuhinja

Proseni polpeti s šparglji, jogurtom in tunino

Sestavine:

150 gramov kuhane prosene kaše
2 jajci
1/3 čajne žličke soli
5 žlic drobtin
1 žlica moke
3x Rio Mare tunina Natura
šopek svežega drobnjaka
4 šparglji
6-8 čajnih žličk grškega jogurta + 1 žlica za polpete

Postopek:

Natisni

Proseno kašo skuhamo v soljenem kropu.  Šparglje skuhamo v vrelem kropu za 4 minute. Cvetove špargljev prihranimo za okras. Odcedimo in ohladimo.

Kašo in šparglje  zmešamo z jajci, drobtinami, žlico grškega jogurta, moko, soljo, 1/4 tunine in oblikujemo polpete.

Popečemo jih do zlate barve in na vrh dodamo jogurt, tunino in cvetove špargljev.

Proseni polpeti s šparglji, jogurtom in tunino so odlična hitra in preprosta jed za zdravo kosilo, prigrizek ali večerjo. Polpeti so slastni topli in slastni tudi hladni, tako jih brez težav pripravite vnaprej. So super možnost tudi za goste – v tem primeru ustvarjajte majhne polpete, da so primerni za dva grižljaja.

Vsebujejo Rio Mare tunino Natura, ki je okusna in kompaktna tunina v lastnem soku z le kapljico vode.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.