Anina kuhinja

Orehovi potička buhtlji

Čas priprave: 30 minut

Čas kuhanja: 30-35 minut

Količina: cca 30 buhtljev

Sestavine:

Sestavine za testo:
1 kg moke tip 400
1 kocka svežega Fala kvasa
120 gramov sladkorja
1,2 dcl sončničnega olja
600 ml mleka
limonina lupinica ene limone
1/2 čajne žličke soli
50 ml ruma
8 večjih rumenjakov
+ 1 jajce s 3 žlicami vode za premaz

Sestavine za nadev:
500 gramov mascarpone
300 gramov mletih orehov
4 žlice ruma
4 žlice limoninega soka
Limonina lupinica
4-5 žlic medu
1 polna čajna žlička medu

+ sladkor v prahu za posip

Postopek:

Natisni

Prvi del:

Drugi del:

Mleko segrejemo do toplega.V polovico toplega mleka vmešamo žličko sladkorja in vanj nadrobimo kvas. Pustimo ga vzhajati 10 minut. V drugo polovico dodamo sladkor in počakamo da se stopi.

Medtem presejemo moko. Vanjo vmešamo vzhajan kvas. Dodamo sol, premešamo. S kuhalnico počasi in nežno vmešamo rumenjake, limonino lupinico, rum, olje in preostalo sladko mleko.

Testo gnetemo 15-20 minut. Nato pa ga pustimo vzhajati 45 minut.

Vse sestavine za nadev zmešamo.

Po tem času testo razdelimo na dva dela. Vsak del zvaljamo v pravokotnik debeline približno 1-2 centimetra. Tega zrežemo na čimbolj enako velike pravokotnike. Nadevamo z žlico nadeva in zvijemo v buhtelj.

Buhtlje odlagamo v dobro pomaščen pekač. Tam jih pustimo vzhajati nekih 20-30 minut. Vzhajane premažemo s stepenim jajcem zmešanim z vodo.

Položimo jih v segreto pečico na 200 stopinj za 25-30 minut, da se na vrhu zlato rjavo obarvajo. Pečene malo ohladimo, nato pa posipamo s sladkorjem v prahu.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.