Sestavine:
Sestavine za testo:
1 kg moke tip 400
1 kocka svežega Fala kvasa
120 gramov sladkorja
1,2 dcl sončničnega olja
600 ml mleka
limonina lupinica ene limone
1/2 čajne žličke soli
50 ml ruma
8 večjih rumenjakov
+ 1 jajce s 3 žlicami vode za premaz
Sestavine za nadev:
500 gramov mascarpone
300 gramov mletih orehov
4 žlice ruma
4 žlice limoninega soka
Limonina lupinica
4-5 žlic medu
1 polna čajna žlička medu
+ sladkor v prahu za posip
Postopek:
NatisniPrvi del:
Drugi del:
Mleko segrejemo do toplega.V polovico toplega mleka vmešamo žličko sladkorja in vanj nadrobimo kvas. Pustimo ga vzhajati 10 minut. V drugo polovico dodamo sladkor in počakamo da se stopi.
Medtem presejemo moko. Vanjo vmešamo vzhajan kvas. Dodamo sol, premešamo. S kuhalnico počasi in nežno vmešamo rumenjake, limonino lupinico, rum, olje in preostalo sladko mleko.
Testo gnetemo 15-20 minut. Nato pa ga pustimo vzhajati 45 minut.
Vse sestavine za nadev zmešamo.
Po tem času testo razdelimo na dva dela. Vsak del zvaljamo v pravokotnik debeline približno 1-2 centimetra. Tega zrežemo na čimbolj enako velike pravokotnike. Nadevamo z žlico nadeva in zvijemo v buhtelj.
Buhtlje odlagamo v dobro pomaščen pekač. Tam jih pustimo vzhajati nekih 20-30 minut. Vzhajane premažemo s stepenim jajcem zmešanim z vodo.
Položimo jih v segreto pečico na 200 stopinj za 25-30 minut, da se na vrhu zlato rjavo obarvajo. Pečene malo ohladimo, nato pa posipamo s sladkorjem v prahu.