Anina kuhinja

Nadevane polnozrnate tortilja skledice s tunino solato in avokadom

Čas priprave: 30 -40 minut

Čas kuhanja: 10 minut

Količina: 4 skledice

Sestavine:

Sestavine za polnozrnate pirine tortilje:
200 gramov svetle pirine moke
150 gramov polnozrnate pirine moke
200 ml tople vode
1/2 čajne žličke soli
1/3 čajne žličke vinskega kamna
3 žlice oljčnega olja

Sestavine za skledice:
4 polnozrnate pšenične tortilje
3-4 x Insalatissime Texana
1-2 pesti narezane hrustljave solate
1 avokado
majhen šopek svežega peteršilja
8 majhnih čajnih žličk grškega jogurta

Postopek:

Natisni

Moki, vinski kamen in sol premešamo. Vlijemo vodo in olje, ter zgnetemo v testo. Dobro ga pregnetemo in pustimo počivati eno uro. Razrežemo na 8 delov in vsak del posebej razvaljamo, raztegneo v tanek krog. Zapečemo na dobro segreti, nežno premazani ponvi z oljem. Pečemo da tortilja ponekod dobi rjavkaste pike in se ponekod malo napihne. Pečene tortilje pokrijemo s krpo, da se ne osušijo, saj se bodo drugače drobile.

Tortilje izrežemo v malce večjem krogu kot je velikost posodic – lahko so to posodice v pekaču za mafine ali kakšne manjše skledice/ramekini. Razporedimo jih v posodice da iz njih ustvarimo skledico. Malo jih premažemo z oljčnim oljem, da se bodo hrustljavo zapekle.

Položimo jih v segreto pečico na 220 stpinj za 3-4 minut – do željene zapečene barve.

Takšne ohladimo v samih posodicah, nato pa jih odstranimo.

Vsako skledico razporedimo čajno žličko jogurta, nato hrustljavo solato in nanjo naložimo Insalatissime solato z avokadom. Dodamo malo jogurta na različnih delih in potresemo s svežim peteršiljem.

Skledice so lahko kot prigrizek, v kolikor so majhne, ali kot kosilo/večerja, če naredimo večje.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.