Anina kuhinja

Matevž s kislim zeljem in kranjsko klobaso

Čas priprave: 25-30 minut

Čas kuhanja: 40-45 minut

Količina: 3-4 osebe

Sestavine:

Sestavine za matevža:
6-8 srednje velikih krompirjev
1 pločevinka kuhanega rjavega fižola – uporabimo tudi tekočino
2 žlici kisle smetane
sol po okusu

Ostale sestavine:
1 kg kislega zelja (ali kisle repe)
1 večji lovorjev list
2-4 kranjske klobase – po okusu
ocvirki

Postopek:

Natisni

Krompir olupimo in razpolovimo. Položimo ga v hladno vodo in jo dobro solimo. Kuhamo ga 40-45 minut – do mehkega.

Med kuhanje krompirja, skuhamo klobaso in popražimo zelje. Klobase najprej kuhamo 10 minut v vodi, nato pa jo odložimo na papirnato brisačko. Ponev segrejemo da se senzor toplote na sredini (v kolikor uporabljate Tefalovo ponev) obarva. Dodamo ocvirke in jih popečemo, takšne odstavimo in le na maščobi od ocvirkov popečemo klobase da se zlato zapečejo.

Kislo zelje z vročo vodo spiramo da pridemo do željene kislosti. Nato ga pustimo na cedilu da se odteče. Popečene klobase umaknemo in v ponev dodamo pripravljeno kislo zelje. Dodamo lovorjev list in 2-3 zajemalke vode v kateri kuhamo krompir. Kuhamo nekih 10 minut.

Zadnjih nekaj minut kuhanja krompirja dodamo fižol skupaj s tekočino. Pokuhamo, nato pa nekaj zajemalk vode prihranimo, krompir in fižol pa odcedimo.

Dodamo jima kislo smetano in eno zajemalko vode ter pretlačimo. Kako fino pretlačenega matevža želite se odločite sami. 😉 Sama imam rada še kakšen košček tu pa tam. 😉 Prav tako po okusu dodajamo še tekočino, da pridemo do željene gostote.

Matevža po okusu dosolimo, nato pa postrežemo s kislim zeljem, klobasam in ocvirki.

Matevža s kislim zeljem in kranjsko klobaso sem pripravljala v vrhunskih Tefalovih posodah iz linije Unlimited, ki je posoda nove generacije z zdravju popolnoma neoporečno neoprijemljivo oblogo.

Komentarji

*Zahtevano

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[sg_popup id=1]