Anina kuhinja

Mančmelov – Munchmellow

Uporabite promo kodo ANACASTI za brezplačno dostavo pri nakupu v spletni trgovini Mojačokolada.si.

Spečen biskvit.

 

Stopljena čokolada.

 

Prekrivanje biskvita z sladkanim snegom.

 

Zabadanje zobotrebca v pečen sneg, ki se je napihnil.

 

Prekrivanje snega in peciva s stopljeno čokolado.

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 45 minut

Za 18 manjših kosov. Za pekač velikosti približno 20 x 40 cm.

SESTAVINE:

-5 jajc
– 140 g moke
– 1 vrečka pecilnega praška
– 170 g sladkorja
– 2 dcl mleka
– 100 g čokolade v prahu
– 1 žlica BAM kakava v prahu
– 2 zvrhani žlice sladkorja v prahu
-350 g BAM temne čokolade za obliv
-7-8 žlic smetane

OPIS PRIPRAVE:

Začnemo z ločevanjem rumenjakov od beljakov. Nato posodi kjer imamo rumenjake, dodamo sladkor in stepamo slabih 10 minut, dokler se zmes ne podvoji in postane svetlo rumene barve. Nato masi dodamo mleko in v posamezno posodo stresemo moko, čokolado v prahu, kakav v prahu in pecilni prašek. Vse suhe sestavine nato počasi s cedilom pretresemo v maso in sproti z metlico mešamo. Maso nato zlijemo v dobro pomaščen pekač in položimo v segreto pečico na 180 stopinj za približno pol ure. Ali je pecivo pečeno preverimo tako, da zapičimo vanj konico noža in če na njej ni sledi, je pecivo pečeno.
Medtem ko se pecivo peče v manjšo posodo zlijemo smetano in jo položimo na najmanjšo vročino na štedilniku. V smetano čimbolj na drobno zdrobimo čokolado in redno mešamo, da se čokolada lepo stopi. Če je preveč gosta ji lahko dodamo še malo smetane. ( nasvete za stopljeno čokolado najdete tukaj )
Ko je pecivo že približno 25 minut v pečici, se lotimo delanja snega, saj če bo narejen sneg dolgo počival, se bo na dnu nabrala tekočina od beljakov. Ko je sneg stepen ( nasvete kako narediti sneg, najdete tukaj ) mu dodamo sladkor v prahu in vse skupaj stepemo.
Pečeno pecivo vzamemo iz pečice in sladkan sneg premažemo čez njega. Vse skupaj za 2 minuti položimo v pečico, ki jo prestavimo na 220 stopinj. Pomembno je da sneg postane malce rumenkasto-rjav. Če se sneg kje napihne, ga samo prebodemo z zobotrebcem in počakamo kakšno minutko. Nato čez vse premažemo stopljeno čokolado in razrežemo na željene koščke, ter pustimo da se pecivo ohladi. ( razrežemo pecivo, ko je čokolada še topla zato, ker bo strjeno čokolado težko rezati in si tako olajšamo delo kasneje. )

Dober tek!

Komentarji

 1. Živjo! Tole sem spekla, je super!!!

  Samo prehitro sem šla rezat in se mi je čokolada čist neki spackala in so bli kosi čokoladni po vseh straneh. Koliko časa moram počakat, da lahko začnem rezat?

  Sicer mi je pa testo bolj naraslo in so bili mančmelovi višji, kar pa je potem težje jesti… Kak nasvet?

  Hvala! Super stran imaš, sem jo že prešnofala.

  LP,

 2. Draga Lina!
  Blogger je imel zadnje dni nekaj težav in so se jim zbrisali zadnji vnosi v vseh blogih. Vaš komentar, je očitno bil med temi – jaz sem ga dobila na email naslov, kamor me vedno opozorijo na nov komentar. Tako da vam zdaj kar takole odpisujem na vaša vprašanja. 🙂
  Glede čokolade je tako, da je pri vseh biskvitih, ki imajo čokoladni preliv treba počakati da se čokolada

Komentarja ni mogoče oddati.

[sg_popup id=1]