Zaradi kolektivnega dopusta bodo vsa naročila oddana med 28.6. in 14.7. v dostavo predana 15.7.2024. Hvala za razumevanje.

Anina kuhinja

Stopljena čokolada

Recept za stopljeno čokolado je za tiste, ki tega niste še nikoli počeli, in je seveda štet pod osnove kuhanja. Večinoma se čokolada topi na pari, toda jaz jo pripravljam malo drugače.


ZAHTEVNOST: 1/5
ČAS TRAJANJA: 10 minut

SESTAVINE:

– 400 g jedilne čokolade
– 170-200 g masla
– 1 žlica sladkorja v prahu

OPIS PRIPRAVE:

      Najprej v manjšo posodo narežemo na koščke masla in ga na najmanjši vročini stopimo. Ko je popolnoma stopljen mu dodamo čokolado, ki je razdeljena na čimmanjše delčke ter jo vmešamo v maslo. Vse skupaj mešamo vse dokler se čokolado popolnoma stopi, nato pa dodamo sladkor v prahu, saj bo le ta poskrbel da se bo stopljena čokolada lepše svetila.
   Če želite da se čokolada ne bo popolnoma strdila namesto masla dajte margarino ali smetano. Če pa želite da je čokolada, ko se bo strdila trda, nujno uporabljajte maslo.

Veselo kuhanje!

Komentarji

 1. Živjo!

  Razlika v mlečni in jedilni čokoladi je v tem, da mlečna že sama po sebi vsebuje veliko masla, in se po tem ko se bo shladila ne bo lepo strdila, vendar bo bolj mehka. Preizkusi trdino jedilne in mlečne in boš že pred topljenjem videla da je glede trdnosti med njima velika razlika. Tako da mlečno čokolado lahko stopiš na enak način kakor ti opisuje recept(torej z maslom, saj bo

 2. Živjo!

  Pred kratkim sem našla video, kjer se vodne balončke "namoči" v stopljeno čokolado in da hladiti v hladilnik, kasneje spusti balonček in ostane čokoladna skodelica. Sem pa na kar nekaj straneh zasledila, da je treba čokolado dodatno obdelati da je tudi ko se nekoliko ohladi ostane tekoča in tako lahko vanjo pomakaš balončke (če je čokolada prevroča balonček lahko poči)

  1. Živjo Maruša 😉

   Poznam ta recept z balončki. Čokolado stopi z maslom, da se bo potem strdila nazaj. Čokolada bo lepo tekoča vse dokler ne bo čisto hladna. Stresi čokolado in maslo v posodo. Priklopi vročino plošče na najmanjšo in počakaj da se vse skupaj stopi. Tako stopljena čokolada ne bo vroča ampak topla. In s tako toplo čokolado lahko brez težav delaš in se balonom ne bo nič

 3. PPozdravljeni!
  Mene pa zanima bela čokolada, zakaj postane gresasta, ko jo hočeš stopiti…topim jo res na mali temperaturi …nikoli mi ne uspe…

Komentarja ni mogoče oddati.