AKCIJA! Pri nakupu dveh ali več kuharskih knjig ali priročnikov, prejmete kuharico Anina kuhinja: Zdravo in uravnoteženo GRATIS. Akcija velja le za fizično obliko knjig ter do 24.3.2024 oziroma do razprodaje zalog.

Anina kuhinja

Sneg

Recept za sneg je namenjen tistim, ki snega še nikoli niste poskusili naresti in tako spada med osnove kuhanja.

ZAHTEVNOST: 1/5
ČAS TRAJANJA: 5-10 minut

OPIS PRIPRAVE:

    Beljake ločimo od rumenjakov. Poskrbimo da med beljaki ni nobene sledi rumenjakov, saj se drugače sneg ne bo naredil. Nato stepamo beljake s električnim mešalnikom na največji hitrosti kakšnih 5-10 minut. Sneg je končan ko lahko obrnemo posodo, v kateri je, na glavo in ne bo padel ven. Za vsaki slučaj ne prevrnite posodo popolnoma, temveč jo le malce nagnite, saj v primeru da vaš sneg ni končan, to ne bi bilo ravno praktično saj bi vam sneg padel ven. Prav tako je pomembno da sneg vedno porabimo sveže stepen, saj če predolgo stoji, se na dnu nabere tekočina in sneg ni več toliko kvaliteten. Če pa želite snegu dodajati sladkor ali med, le tega vedno dodajajte, ko je sneg že narejen.