Anina kuhinja

Kitajski jajčni rezanci s svinjsko ribico, tofujem in ingverjem

Obljuba dela dolg. 😉 Lep nedeljski dan vam želim!

Za 2 osebi.

Čas priprave: 25 minut

Sestavine:

– 200 g jajčnih rezancev
– 200 g svinjske ribice
– 1 manjši korenček
– mlada čebulica
– 1 slaba čajna žlička ingverja
– 2 stroka česna
– 1 jajce
– 1 mali pekoči čili
– 1 pest tofuja
– 2-3 žlice sezamovega olja
– 1/2 žlice ostrogove omake
– ščepec soli
– 1/2 čajne žličke sladkorja
-1 žlica temne sojine omake

Sestavine za marinado:

-1 žlica sojine omake
– 1 žlica sezamovega olja
-1/2 čajne žličke sladkorja
-1/2 žlice koruznega škroba

Opis priprave:

Meso narežemo na manjše koščke. V posodici zmešamo sestavine za marinado in vanje vmešamo narezano meso. Pustimo ga čakati toliko časa, da pripravimo ostale sestavine.

Korenje in čebulo narežemo. Česen narežemo na zelo drobno. Ingver naribamo. Jajce stepemo. Tofu narežemo na kocke. V manjši posodici zmešamo ostrigovo omako, sojino omako, sladkor in sol.

Zavremo vodo, jo odstavimo in vanjo namočimo rezance za 5 minut.

Po tem času jih odcedimo.

V voku segrejemo žličko sezamovega olja in na njej popečemo česen, ingver in čili.

Ko česen zadiši dodamo narezano zelenjavo. Temperaturo zmanjšamo na srednjo do višjo (7/9). Pražimo jo kakšno minutko ali dve, nato jo odstavimo v posodico.

V isti vok nato spet dodamo malce olja in vanj ulijemo stepena jajca. Lepo jih razlijemo po površini.

Počakamo da zakrknejo in jih lepo raztrgamo.

Prav tako jih umaknemo iz voka.

Nato v vok, ki smo mu ponovno dodali čisto malo olja stresemo še meso. pečemo ga kakšnih slabih 5 minutk, nato pa tudi tega odstavimo v posodico.

 

Nazadnje spet dolijemo malce olja in v vok stresemo rezance.Temperaturo zvišamo na največjo in jih pražimo nekaj minutk, da se na določenih delih lepo popečejo.

Nato jim dodamo pripravljeno mešanico iz ostrigove omake. Vse premešamo, malo popražimo in nazadnje stresemo v vok še vse pripravljene sestavine

in vse skupaj temeljito premešamo, še malce popražimo in smo končali.

V primeru, da ste vegetarijanci, meso izključite in bo okus še vedno fantastičen.

Dober tek 😉

Komentarji

  1. Hudo se bere … pa tud slikce in opis poteka je tko lep, da človk kar zavoha … a veš zakaj je tvoj blog tok super … ker tako enostavno in nazorno znaš napisat recept, da … greš lahko vendo kar takoj kuhat … še sploh, če je bližnja trgovina še odprta … ;o)

Komentarja ni mogoče oddati.

[elfsight_instagram_feed id="1"]