Sestavine:
Sestavine:
2x 65g Rio Mare tunine Filod’olio
2 mladi čebulici
1/2 rumene paprike
1/2 rdeče paprike
6 brstičnih ohrovtov
40 gramov tankih instantnih riževih rezancev
Sestavine za omako:
4 žlice sojine omake
3 žlice sladko kisle čilijeve omake
1/3 čajne žličke paradižnikove mezge
2/3 čajne žličke soli
1/2 čajne žličke česna v prahu
1/4 čajne žličke suhega ingverja ali svežega
4 žlice vode
+
toliko vroče vode ali juhe da prekrije sestavine
Postopek:
NatisniVse sestavine za omako fino zmešamo. Razdelimo na dva dela in dodamo na dno kozarca.
Čez razvrstimo vso narezano zelenjavo in nato tunino. Na vrh dodamo riževe rezance. Zapremo kozarček.
Če kozarček ovijemo s pentljico je lahko tudi zelo lepo darilo.
Ko želimo juho pripraviti jo zalijemo z vročo juho ali vodo. Počakamo 3 minute, pretresemo kozarec, po okusu dosolimo in pojemo.