Anina kuhinja

Jota s prekajeno klobaso

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: 40 minut

Količina: 4-5 oseb

Sestavine:

cca 600 gramov kislega zelja
5 polovičk Perutnina Ptuj prekajene piščančje klobase s sirom
2 lovorjeva lista
300 gramov krompirja
1/4 čajne žličke belega popra
1/2 čajne žličke soli
1 čajna žlička česna v prahu – ali dva sveža stroka
1/4 čajne žličke sladke paprike v prahu
1 polna žlica moke
cca 200 gramov kuhanega rjavega fižola

Postopek:

Natisni

Krompir olupimo in narežemo na kocke in ga v slanem kropu skuhamo do mehkega. Odcedimo.
Klobase narežemo in popražimo da ponekod porjavijo. Dodamo namočen suh česen. Ko zadiši vmešamo kislo zelje. Kislemu zelju dodamo sol, poper, sladkor, sladko papriko v prahu in lovorjev list, ter pražimo nemaj minut, da se malo popeče. Prilijemo toliko vode da zelje za dober centimeter pokrije in kuhamo 20 minut.
Takrat dodamo kihan krompir in fižol.
V neka 2-3 dcl vode vmešamo moko. Mešanico vlijemo k joti in kuhamo da zavre in se kuha še nadaljnjo minuto.
Po okusu solimo in začinimo, ter postrežemo.

 

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.