Sestavine:
Sestavine:
250 gramov bele moke
125 gramov masla
125 gramov sladkorja v prahu
3 rumenjaki
ščepec soli
1 žlica vanilijevega sladkorja
Sestavine za mandljev nadev:
200 g neolupljenih ali olupljenih mandljev
150 g sladkorja v prahu
1 vanilijev sladkor
ščepec cimeta
2 beljaka
Postopek:
NatisniMoko in maslo zdrobimo skupaj ali na hitro zmiksamo v multipraktiku.
Vmešamo sladkor, vanilijev sladkor, sol in rumenjake. Mešamo ali miksamo da se oblikuje testo. Testo zavijemo v plastično folijo in položimo v hladilnik za 30 minut.
Mandlje zmiksamo v fino moko.
Beljak, sladkor in vanilijev sladkor zmešamo skupaj, da se sestavine povežejo. Vmešamo mlete mandlje in cimet, ter položimo v hladilnik za čas hlajenja testa.
Testo zvaljamo na debelino 3 mm in ga položimo v hladilnik za 15 minut. Če nimamo časa za dodatno hlajenje, ga spečemo takoj.
Iz testa izrežemo kroge in jih polagamo na pekač obložen s papirjem za peko. Mandljev nadev napolnemo v brizgo (če je nimate lahko nadevate tudi samo z žličko) in ga po vrhu nabrizgamo. Na sredino dodamo olupljen mandelj za okras.
Pekač položimo v pečico segreto na 180 stopinj za 13-15 minut – odvisno od velikosti in željene zapečenosti piškotov.