Zaradi izrednih razmer za nedoločen čas onemogočamo naročanje izdelkov z možnostjo plačila ob povzetju. Vse ostale oblike plačila so še vedno na voljo. S tem ukrepom želimo zmanjšati neposreden stik s kurirji in zmanjšati možnost prenosa koronavirusa. Hvala za razumevanje.

Anina kuhinja

Hrustljavi mandljevi piškoti

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 2x 14-15 minut

Količina: okrog 25 piškotov

Sestavine:

Sestavine:
250 gramov bele moke
125 gramov masla
125 gramov sladkorja v prahu
3 rumenjaki
ščepec soli
1 žlica vanilijevega sladkorja

Sestavine za mandljev nadev:
200 g neolupljenih ali olupljenih mandljev
150 g sladkorja v prahu
1 vanilijev sladkor
ščepec cimeta
2 beljaka

Postopek:

Natisni

Moko in maslo zdrobimo skupaj ali na hitro zmiksamo v multipraktiku.

Vmešamo sladkor, vanilijev sladkor, sol in rumenjake. Mešamo ali miksamo da se oblikuje testo. Testo zavijemo v plastično folijo in položimo v hladilnik za 30 minut.

Mandlje zmiksamo v fino moko.

Beljak, sladkor in vanilijev sladkor zmešamo skupaj, da se sestavine povežejo. Vmešamo mlete mandlje in cimet, ter položimo v hladilnik za čas hlajenja testa.

Testo zvaljamo na debelino 3 mm in ga položimo v hladilnik za 15 minut. Če nimamo časa za dodatno hlajenje, ga spečemo takoj.

Iz testa izrežemo kroge in jih polagamo na pekač obložen s  papirjem za peko. Mandljev nadev napolnemo v brizgo (če je nimate lahko nadevate tudi samo z žličko) in ga po vrhu nabrizgamo. Na sredino dodamo olupljen mandelj za okras.

Pekač položimo v pečico segreto na 180 stopinj za 13-15 minut – odvisno od velikosti in željene zapečenosti piškotov.

Komentarji

*Zahtevano

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Najbolj prodajano v trgovini

Poglej vse izdelke
[sg_popup id=1]