Anina kuhinja

Hrustljave turške cigare s patejem iz posušenega paradižnika in svežim sirom

Čas priprave: 10-15 minut

Čas kuhanja: 10-15 minut

Količina: 8 cigar

Sestavine:

4 listi vlečenega testa
8 žlic oljčnega olja
3-4 Rio Mare tuninega pateja s posušenimi paradižniki
8 žlic naribane topljive mocarele
80-100 gramov svežega sira ali fete
Ščepec belega popra

Svež tekoči jogurt + čajna žlička pesta iz posušenih paradižnikov

Postopek:

Natisni

Liste vlečenega testa razpolovimo. Vsakega posebej na tanko premažemo z oljčnim oljem.

Na spodnji del testa dodamo pate, nariban sir in nadrobljen svež sir. Zvijemo v tesno cigaro. Ponavljamo da vsega testa zmanjka.

V ponev dodamo oljčno olje, samo da pokrijemo dno. Segrejemo ga in na njem do zlate barve zapečemo zvite cigare.

Takoj jih postrežemo.

Zraven postrežemo svež jogurt, ki smo mu vmešali žličko pesta iz posušenih paradižnikov.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.