Anina kuhinja

Goveja obara / ajmoht z grahom in penino

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 1-2 uri

Količina: 4 osebe

Za 2-3 osebe.

Čas priprave: 2-3 ure

Sestavine:

– 200 g govejega mesa
– 1 večji korenček
– 1 manjša čebula
– 1 pest narezanega pora
– 1 dcl šampanjca/ penine
– 1,5 litra goveje jušne osnove
– 2 krompirja
– 2 pesti graha
– dober ščep soli, popra
– ščepec majarona, peteršilja
– 1 žlica polnozrnate moke

Opis priprave:

V posodi popečemo na drobno narezano čebulo.

Ko lepo zarumeni dodamo na kocke narezano meso.

Meso popečemo, ko se začne dobro prijemati na dno,

vse skupaj zalijemo z juho in dodamo še narezan por. Prilijemo šampanjec,

solimo in popopramo, ter vse skupaj zavremo. Ko zavre posodo pokrijemo in kuhamo na srednji do manjši vročini vsaj kakšno uro. (dalj časa, bolje) Po tem času dodamo narezano korenje in krompir.

Kuhamo nadaljnih 30 minut.

Dodamo še zamrznjen grah, začimbe, ter kuhamo še 5 minut. Medtem zmešamo dcl vode in moko.

Vsebino ob rednem mešanju vlijemo v obaro. Le-to zavremo, kuhamo še kakšno minutko in postrežemo.

Dober tek 😉

Komentarji

  1. Sam mičken popravek: verjetno si v svoji pripravi uporabljala penino (=slovenski izraz za peneče vino, ki se uporablja za vsa peneča vina, ki niso bila pridelana v francoski pokrajini Šampanija).
    Malenkostni popravek, pa vendar…in tudi lepše se sliši penina, kot šampanjec 😉

Komentarja ni mogoče oddati.