Sestavine:
Osnovne sestavine:
168 gramov ali 3 zavitki MAMA polnozrnatih vermicelli riževih rezancev
polovica drobno narezanega kitajskega ali klasičnega zelja
3 korenčki
3 mlade čebulice
3 pesti kalčkov
1-2 žlici sezamovih semen
Sestavine za meso:
500 gramov mlete govedine (ali mešanega mesa)
1 polna čajna žlička paradižnikovega koncentrata
1 čajna žlička namočenega česna v prahu ali 2-3 stroki naribanega česna
1 žlica javorjevega sirupa
1/2 čajne žličke soli
Sestavine za preliv:
1 dcl sojine omake
3-4 žlice jabolčnega ali riževega kisa
2 čajni žlički tahini omake
1 čajna žlička čili omake – po okusu
2-3 žlice javorjevega sirupa
1/3 čajne žličke česna v prahu
Postopek:
NatisniMeso popražimo da se ponekod zapeče. Takrat dodamo koncentrat, sirup, česen in sol. Pražimo še nekaj minut, nato pa ploščo ugasnemo.
Zelje in čebulico narežemo, korenček naribamo in vse sestavine za preliv zmešamo.
Rezance prelijemo z vrelo slano vodo za 4 minute.
Zelenjavo in meso, ter rezance razporedimo v skledo. Potresemo s sezamom in prelijemo s prelivom. Premešamo in postrežemo.