Anina kuhinja

Enostavna orehova potička ali orehov šarkelj

Ker ste si želeli recept za tole slastno, neverjetno enostavno potičko, sem vam ga seveda priskrbela. Včeraj sem ga spekla, danes ga že ni več-so pa ostale slikce. 😉

Čas priprave: 1,20 ure

Sestavine:

– 240 g moke
– 6 jajc
– 170 g masla
– 280 g sladkorja
– 1 pecilni prašek
– 3 žlice ruma
– 3 žlice mleka
– limonina lupinica ene limone
– 2 pesti orehov – dobrih 100 gramov

Jajca ločimo.

K rumenjakom dodamo sladkor in maslo.

Vse skupaj penasto umešamo.

Nato v zmes presejemo moko s pecilnim praškom.

Dodamo še rum, mleko in limonino lupinico. Vse skupaj zmešamo z električnim mešalnikom na najmanjši hitrosti.

Iz beljakov stepemo sneg in ga skupaj z narezanimi orehi nežno vmešamo v zmes.

Pekač namastimo in ga napolnimo s pripravljeno zmesjo.

Potičko pečemo 40-45 minut v segreti pečici na 180 stopinj.

Pečeno malce ohladimo in nato potresemo s sladkorjem v prahu. Po želji jo lahko prelijete s stopljeno čokolado.

Veselo sladkanje! 😉

Komentarji

  1. Pozdravljena!
    Dvakrat sem delala ta zelo okusen šarkelj/potičko, pa nikoli se mi ne speče, vedno na sredini ostane pocast. Kaj delam narobe.
    Hvala za odgovor. Vida

Komentarja ni mogoče oddati.

[elfsight_instagram_feed id="1"]