Ker ste si želeli recept za tole slastno, neverjetno enostavno potičko, sem vam ga seveda priskrbela. Včeraj sem ga spekla, danes ga že ni več-so pa ostale slikce. 😉
Čas priprave: 1,20 ure
Sestavine:
– 240 g moke
– 6 jajc
– 170 g masla
– 280 g sladkorja
– 1 pecilni prašek
– 3 žlice ruma
– 3 žlice mleka
– limonina lupinica ene limone
– 2 pesti orehov – dobrih 100 gramov
Jajca ločimo.
K rumenjakom dodamo sladkor in maslo.
Vse skupaj penasto umešamo.
Nato v zmes presejemo moko s pecilnim praškom.
Dodamo še rum, mleko in limonino lupinico. Vse skupaj zmešamo z električnim mešalnikom na najmanjši hitrosti.
Iz beljakov stepemo sneg in ga skupaj z narezanimi orehi nežno vmešamo v zmes.
Pekač namastimo in ga napolnimo s pripravljeno zmesjo.
Potičko pečemo 40-45 minut v segreti pečici na 180 stopinj.
Pečeno malce ohladimo in nato potresemo s sladkorjem v prahu. Po želji jo lahko prelijete s stopljeno čokolado.
Veselo sladkanje! 😉
Njamiiiii, Ana hvala!!!!! 🙂
Ni kaj 😉
O,Ana hvala ti!Kmalu bo dišalo.
lp Jelka
Oh sploh ni kaj. Upam, da je že dišalo. 😉
Lep pozdravček,
Ana
Pozdravljena!
Dvakrat sem delala ta zelo okusen šarkelj/potičko, pa nikoli se mi ne speče, vedno na sredini ostane pocast. Kaj delam narobe.
Hvala za odgovor. Vida