Sestavine:
Sestavine:
700 gramov mascarpone sira
5 večjih jajc
130 gramov Dr.Oetker sladkorja v prahu
2 žlici Dr.Oetker vanilijevega sladkorja v prahu
4-5 žlic limoninega soka
4 lističi vlečenega testa
250-300 gramov malinovega džema – ali druge marmelade
+
Dr.Oetker mandljevi lističi za okras
+ sladkor v prahu za posip
Postopek:
NatisniV posodo dodamo sladkor v prahu, vanilijev sladkor, jajca, limonin sok in mascarpone sir. Fino zmešamo.
Na dno dobro namaščenega pekača obloženega s papirjem za peko dodamo zajemalko ali dve pripravljene zmesi.
Vlečeno testo premažemo z malinovim džemom. Zvijemo in zložimo v pekač.
Prelijemo s preostalo zmesjo. Potresemo z mandljevimi lističi in položimo v segreto pečico na 170 stopinj za 60 minut. Nato pečico ugasnemo in pripremo ter cheesecake ohladimo. Ohlajenega položimo v hladilnik za vsaj 5-6 ur – najbolje čez noč.
Ohlajenega potresemo s sladkorjem v prahu in postrežemo.