Anina kuhinja

Ajdovi žganci z ocvirki in mlekom

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 30 minut

Količina: 4-6 oseb

Sestavine:

300 gramov ajdove moke
300 gramov pšenične moke
2 čajne žličke soli
ocvirki v masti po okusu
mleko

Postopek:

Natisni

Moki zmešamo.

V visoko posodo prilijemo dve tretjine vode in jo solimo kot za testenine – žlica soli na 1,5 litra vode. Vodo zavremo in odstavimo. Vanjo dodamo moko in na štirih koncih naredimo luknjo. Pokrijemo s pokrovko.

Na srednji do nizki temperaturi kuhamo 30 minut.

Vodo odlijemo in jo po majhnih količinah med mešanjem dodajamo k žgancem. Pazimo da ne prilijemo preveč drugače bomo dobili poc.

Žgancem dodamo ocvirke in prilijemo mleko.

Žgance sem pripravljala v  Alpeks emajliranih posodah “ ZA LEPŠI DAN” ki so primerna za vse kuhalne plošče. Prav tako je emajl eden izmed bolj zdravih materialov za kuho in jaz sem v pripravi z njimi naravnost uživala. ☺️

Celotno linijo posod najdete tukaj 😉👉

https://tinyurl.com/mwmavym3

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[elfsight_instagram_feed id="1"]