Sestavine:
300 gramov ajdove moke
300 gramov pšenične moke
2 čajne žličke soli
ocvirki v masti po okusu
mleko
Postopek:
NatisniMoki zmešamo.
V visoko posodo prilijemo dve tretjine vode in jo solimo kot za testenine – žlica soli na 1,5 litra vode. Vodo zavremo in odstavimo. Vanjo dodamo moko in na štirih koncih naredimo luknjo. Pokrijemo s pokrovko.
Na srednji do nizki temperaturi kuhamo 30 minut.
Vodo odlijemo in jo po majhnih količinah med mešanjem dodajamo k žgancem. Pazimo da ne prilijemo preveč drugače bomo dobili poc.
Žgancem dodamo ocvirke in prilijemo mleko.
Žgance sem pripravljala v Alpeks emajliranih posodah “ ZA LEPŠI DAN” ki so primerna za vse kuhalne plošče. Prav tako je emajl eden izmed bolj zdravih materialov za kuho in jaz sem v pripravi z njimi naravnost uživala. ☺️
Celotno linijo posod najdete tukaj 😉👉