Anina kuhinja

Ameriški corndogsi – hrenovke v testu

Suhe sestavine za koruzno maso.

Mokre sestavine za koruzno maso.

Hrenovke povaljane v moki in nabodene na palčke.

Potapljanje hrenovk.

ZAHTEVNOST: 3/5
ČAS PRIPRAVE: 45 minut

Za deset corndogsov.

SESTAVINE:

– 5 piščančjih hrenovk
– 1, 1/2 kozarca navadne moke
– 1, 1/2 kozarca koruzne moke
– 1, 1/2 žlice sladkorja
– 2/3 vrečke pecilnega praška
– 1 zvrhana čajna žlička soli
– 2 jajca
– 1 kozarec mleka
– 1/4 kozarca olja
– 10 lesenih palčk ( najbolj primerne so tiste za ražnjiče )

OPIS PRIPRAVE:

  V visoko posodo stresemo suhe sestavine, in v manjšo jajca, mleko in olje. Mokre sestavine zmešamo in  nato postopoma dodajamo k suhim in miksamo z električnim mešalnikom. Nastati mora dokaj gosta snov. Potem operemo hrenovke in jih prepolovimo, ter dobro osušimo s kuhinjsko krpo. Hrenovke nato malce povaljamo po moki in jih nataknemo na palice.
   Medtem segrejemo olje in si pripravimo posodo, ki jo obložimo s papirnatimi brisačkami, ki bodo vpile odvečno olje od ocvrtih hrenovk. Ko je olje segreto ( lahko vanj damo malce mase in če začne cvrčati je dovolj segreto ) vanj začnemo dodajati hrenovke, ki jih prej potopimo v koruzno maso. Pomembno je da jih cvremo na srednji temperaturi (recimo 6/7 od 9 ) toliko časa da postanejo temno rjave barve, ker se drugače ne bodo dovolj spekle in bo na sredini koruzna masa še surova.
   Ameriške hrenovke v testu lahko postrežemo z kečapom, gorčico, tatarsko omako ( recept zanjo najdete tukaj ) in k raznim drugim omakam.

DOBER TEK

Komentarji

  1. Živijo Maja!
    Lepo da si nekako opozorila na to, saj je kot zdaj vidim opis res malce preveč splošen. Z izrazom ''kozarci'' so vbistvu mišljeni jogurtovi lončki.
    No res upam da ti uspejo in da sporočiš kako je šlo. 😉
    Lep večer, Ana

  2. Pozdravljeni! Pišem iz Francije, kjer nameravam sprobati tvoj recept 😉 Zanima me, če je koruzna moka polenta, ali sta to dve različni stvari? Najlepša hvala za odgovor pa keep up the good work ( sem začetnica in mi s tvojo pomočjo vedno uspe, da je hrana na mizi odlična :))

    1. Francije, super. ;))

      Koruzna moka je zelo fina, polenta pa bolj grobo mleta. Tako da je kar velika razlika med njima. Pazi da res uporabiš moko, ne polente. 🙂

      Sporoči kako ti bodo uspeli. 😉

      Pa hvala za tako lep komentar! 😉

      Lep pozdravček,
      Ana

Komentarja ni mogoče oddati.