Zaradi kolektivnega dopusta bodo vsa naročila oddana med 28.6. in 14.7. v dostavo predana 15.7.2024. Hvala za razumevanje.

Anina kuhinja

Zakaj pri nas ne šparamo, ko kupujemo gospodinjske aparate

Zakaj pri nas ne šparamo, ko kupujemo gospodinjske aparate

Upam, da bo to zadnja objava v zvezi s Timonovo bakterijo Stafilokok Aureus, s katero se zdaj borimo že dva meseca. Prejšnji teden smo zaključili z antibiotikom Primotren. Še vedno jemljemo probiotike o katerih sem pisala tukaj. Pojedli jih bomo do konca potem pa se vrnemo k Viridianovimi iz Zdravega obroka, ki jih jemo že leta in nam ustrezajo.

Skozi smo dali 5 dni mazanja s kortikosteroidi po rokah in s terapijo smo zaključili že dober teden nazaj. Še vedno enkrat dnevno mažemo z Manuka medom (več o njem tukaj), če kakšen dan pozabim pa mu z veseljem dam kakšen Manuka medeni bonbonček in lahko rečem, da so njegove roke vmes bile čudovite. Po dolgem času smo tako nehali povijati in nositi rokavičke. Sploh si ne morete predstavljati koliko manj dela sem imela, ko nisem rabila večkrat na dan menjati hladilne povoje in mazati, negovati kože… Rokavičke je nosil le za v vrtec, saj mu ščitijo tudi kožo pred soncem. V vrtcu na igrišče gredo igrat že okrog 2-3h, ko je sonce zanj še preveč nevarno. S Ciklosporinom (več o njem tukaj) se namreč poveča možnost za raka na koži in moramo biti izjemno pazljivi da smo med 10 in 16-17 uro zavarovani pred močnimi sončnimi žarki.

Na morje smo se odpravili, ko je bil Liam ravno iz viroze z vročino in kot sem predvidevala se je od njega nalezel tudi Timon. Danes je zakuhal in imel hude bolečine v trebuščku, za povrhu vsega se mu je včeraj razbohotila bakterija po prstih (najbrž tudi od tega ker je zbolel). Tako smo dopust predhodno zaključili z obiskom pri zdravniku. :/ Ampak smo se 4 dni imeli zares zelo lepo. Vseeno, se očitno naš boj z bakterijo nadaljuje. Jutri ponovno pričnemo s prvotnim antibiotikom, ki je najbolj močen za to resistentno bakterijo – Anaclosil. Nazadnje ko smo ga jemali (dva meseca nazaj) smo od desetih dni zdržali le 4, ker je zdravilo zares neprijetnega okusa in je Timonu bilo tako močno slabo po njem. Na žalost je to edini s katerim imamo možnost, da zares zaključimo to poglavje. Držite pesti da nam uspe <3

V dveh mesecih je bakterija prinesla kar nekaj sprememb v naše gospodinjstvo in če ne drugega me je naučila kako optimalno prati cunje z razkužilom in kako zares najbolje uporabljati pomivalni stroj za posodo. Opazila sem, da ima naš Boschev pomivalec Perfect dry napisano na vratih neko opcijo HygienePlus. Ko sem začela brskati po spletu sem ugotovila, da je ta nekaj čisto novega in spet se lahko zahvalim dragemu, da vedno vztraja pri aparatih najboljše kvalitete. Vedno imava boje med ceno in kvaliteto in ko sva šla na začetku na svoje sva izbrala kar nekaj bolj dostopnih aparatov. Kmalu sva ugotovila, da nama ravno ti ves čas nagajajo in da pogrešava kup funkcij od doma – timer za pralni stroj, no frost funkcija v skrinji…V petih letih sva menjala že dva aparata in zdaj vedno gledava na kvaliteto in raje dava nekaj eurov več in nama aparati dobro služijo predvsem pa sva z njimi maksimalno zadovoljna.

Ko sva menjala pomivalni stroj sva izbrala enega boljših, ki je imel privlačno funkcijo, ki posodo tudi osuši in ne samo opere. Sama ogromno kuham in ta mi prihrani veliko dela. Posodo lahko takoj zložim in ne rabim čakati da se osuši ali jo brisati. No, nisva pa vedela da ima tudi opcijo HygienePlus, ki jo lahko vklopite poleg številnih programov (pokljukaš tako kot na sliki več opcij hkrati) in po zaslugi antibakterijskega čiščenja zagotavlja maksimalno higieno. Ta učinek je mogoč zaradi višje stopnje temperature, ki med izpiranjem za približno deset minut doseže do 70°C. HygienePlus je tako idealna opcija za vse, ki imajo visoke higienske standarde, npr. v gospodinjstvih z majhnimi otroki ali alergiki. Popolna je za nas, saj pobije vso plesen (Timon je še vedno v manjši meri alergičen na plesen), ki se včasih znajde v kakšnih hranilnih posodicah, v katerih pozabimo hrano v hladilniku, ali pa zdaj v našem posebnem obdobju, ko smo se intenzivno borili s to resistentno bakterijo. Če bi imeli ta pomivalni stroj tudi ko je bil Liam še dojenček, bi bilo to super. No, kaj pa veš. Mogoče pa nam tudi za to področje v prihodnosti še kdaj pride prav. 😉

Komentarji

Komentarja ni mogoče oddati.