Anina kuhinja

Bakterija Stafilokok Aureus, otroške bambusove rokavičke za alergike, probiotiki in nega

Bakterija Stafilokok Aureus, otroške bambusove rokavičke za alergike, probiotiki in nega

Za nami je mesec jemanja antibiotikov in še ni niti konec. Vse skupaj se je začelo, ko smo mislili, da ima TImon norice. O tem sem pisala tukaj. Potem smo izvedeli, da se mu je razmnožila bakterija Stafilokok Aureus. Kljub jemanju Ciklosporina (več o tem tukaj) je zadnje pol leta imel ves čas vnete roke. Nikakor jih nismo mogli zrihtati. Niti lokalno antibiotično mazilo ni prijelo. Je bilo malo bolje, pa potem spet slabše in tako naprej. Na možno bakterijsko okužbo so me opozorile mamice v Facebook skupini Mamice otrok z atopijskim dermatitisom, kjer sem tudi sama članica in prosila sem za bris pri alergologu.

Mogoče bo zvenelo čudno, ampak bila sem prav srečna, da smo ugotovili da je vzrok naših poškodovanih rok bakterija in ne alergija. Resda se je močno razpasla po celem telesu, ampak sem bila zihr, da jo bomo hitro uničili z antibiotikom. Kakšna zmota. :/ Timon je imel od hudega napada bakterije dodobra uničene dlani in prste. In ker je bila koža ves čas odprta in ranjena, ni bilo druge kot neprenehno povijanje in hlajenje zaradi nevzdržne srbečice. Hvala bogu sem naletela na podjetje, ki mi je na prošnjo ustreglo in od svojega dobavitelja, prosilo tudi za dostavo otroških bambusovih rokavičk za alergike. Nikjer v Sloveniji jih namreč ne dobiš. Brez njih sploh ne vem kako bi zdržali. Timon sam prosi zanje, saj lažje “bremza” svojo srbečico in praskanje. Pa še rane so zaščitene. Zdaj so sicer po redni negi že zaceljene ampak ker se bakterija ne da, je srbečica še kako prisotna in tako z obkladki, povijanjem in rokavičkami vztrajamo dokler je ne uničimo, oziroma dokler se bo Timon počutil dobro tudi brez rokavičk.

Vsi, ki iščete rokavičke za svojega malčka, sem dobila dovoljenje da kontakt gospoda, kjer jih naročam sama delim tukaj. Rokavičke so iz bambusa, zelo mehke. Sama jih operem na 90 stopinjah (ker manjše temperature ne uničijo bakterije) in zdržijo. TImon lahko z njimi barva (pripenjam sliko, ki sem jo naredila med njegovim zadnjim enournim barvanjem 🙂 ), se igra in ga ne ovirajo, pa še malce daljše so in pokrijejo kar fini del tido skoraj do komolca. (najdete jih tukaj)

Ko so se odprte rane umirile in je najhujši del bakterijskega zagona šel, smo rokice enkrat dnevno umivali s tem milom tukaj iz Okay.si trgovinice, ki nam edino paše in je čisto naravno. Roke smo mazali z Bepantenom pred večerom in čez dan enkrat z Skinfairytale Atopic Balm.  Potem pa čez v fiziološki namočene gaze in oprane povoje. Čez povoje pa rokavičke, da ni mogel ob napadu srbečice umakniti povojev in se spraskati. Čez dan ko se je že bolj umirilo, pa samo rokavičke.

Ker je zgoraj omenjena bakterija resistentna na vse penicilnine in lokalne antibiotike/mazila, nam je najprej alergolog napisal Anaclosil, ki je bil tako ogabnega okusa, da je Timonu vsakič po njem bilo slabo. Po 4 dneh jemanja 4x na dan, ga je tako bolel trebušček, da je nehal jesti za skoraj dva dni in je bil čisto narobe. Zato smo z njim prenehali, kljub temu, da se je na koži hitro poznal njegov vpliv. Ne predstavljam si, da bi ga uspeli jesti cele dva tedna 4x dnevno. Potem smo šli na Primotren, ki je po nekih 8 dneh šele malo zagrabil, ampak je bil vsaj prijetnega okusa. Jemali smo ga deset dni in bakterija se je po dveh dneh prenehanja vrnila. Zdaj ga jemo nov cel teden in še vedno ni popolnoma dobro. Vmes se je razvila še ena dodatna Stafilokok bakterija in jutri se slišiva z alergologom in prepričana sem, da bomo jemanje antibiotika podaljšali še za en teden.

Kar grozno je, saj jemo antibiotik zdaj že skoraj en mesec. In ta smotana bakterija se kar ne da. :/ Alergolog je rekel, da je potrebno temeljito pranje oblačil, posteljnine ker se rada zadržuje tudi tam. Tako zdaj perem posteljo na dva dni. Oblačila menjam 2-3x na dan. In ne samo njemu, vsem ki smo cele dneve z njim.

Odločila sem se tudi, da mu začnem dodajati kapsule od Viridiana Saccharomyces Boulardi s probiotiki, ki so prav namenjene obdobju, ko se jejo antibiotiki in nam jih je svetoval tudi alergolog. Jemo dve kapsuli na dan, ki jih odprem, in zmešam z vodo. Pazim da med jemanjem probiotikov in antibiotika mine vsaj 3 ure, saj lahko vplivajo na učinkovitost antibiotika. Vse ki vas zanima več, najdete informacije tukaj.

Tako, naša izkušnja je napisana. Za vse starše, ki na spletu kdaj najdete kakšno uporabno informacijo in za vse mamice ki ste mi pisale v zasebnih sporočilih glede rokavičk in bakterije… Bom pa tudi sama vesela vaših izkušenj s to bakterijo in zdravljenjem. Me skrbi, da je ne bomo uspeli uničiti. :/