Anina kuhinja

Zelenjavna rižota s piščancem in sojino omako

Zelenjavna omaka s piščancem in sojino omako.

ZAHTEVNOST: 3/5
ČAS PRIPRAVE: 30 minut

Za 2 osebi.

SESTAVINE:

– 2 velika korenčka
– polovica srednje velike zelene paprike
– polovica srednje velika rdeče paprike
– 2 srednje veliki čebuli
– 2 manjša stroka česna
– 2 čajni žlički sojine omake
– ščepec soli, sladkorja, popra
– 2 puranova/ piščančja zrezka
– 2 žlici moke
– 1 dcl moke
– 4-5 pesti riža

OPIS PRIPRAVE:

   Začnemo s pripravo riža, in sicer zelo dobro opran riž ( tako se ne bo preveč sprijel, saj bomo odstranili odvečen škrob), pokrijemo z 3x več vode kakor riža, in ga pristavimo na štedilnik na največjo vročino dokler ne zavre, nato pa vročino zmanjšamo na srednjo in riž kuhamo še kakšne 10 minut. Zelo pomembno je da riž solimo, saj bo imel tako veliko boljši okus. Riž med kuhanje vsake toliko časa premešamo. Ko je kuhan ( najbolje ga je kar probati ), ga zlijemo v cedilo in ga dobro zalijemo z vodo, da odperemo škrob, ki je še ostal, nato pa riž pustimo v cedilu, da se lepo sprime.
   Za omako najprej pripravimo zelenjavo. Čebulo prepolovimo in jo narežemo na kolobarčke debeline 1-2 mm, nato z lupilnikom lupimo korenje, da dobimo tenke trakove, ki jih nato razpolovimo, na koncu pa na kocke narežemo še papriki in česen ( čimbolj na drobno ). Nadaljujemo z mesom, ki ga narežemo na koščke in mu dodamo malce soli, popra in 1 žlico moke, ter vse skupaj dobro premešamo.
    V ponvi najprej segrejemo olje, ki mu dodamo česen, ga čisto malo popražimo nato pa mu dodamo meso, ki ga pražimo le toliko da postane bele barve ( naj se ne zapeče preveč). Meso in popečen česen nato odstranimo v manjšo posodo.
   Ponvi lahko dolijemo še malce olja, nato pa vanjo stresemo čebulo, jo pražimo kakšne 2 minuti, da se lepo spusti, nato dodamo korenje, ter pražimo še kakšne 3-4 minute, nato pa dodamo še papriko in vse skupaj pražimo dokler se malce ne zapeče, ter nato dodamo sojino omako.V manjši posodi zmešamo preostalo moko in vodo. Nato pa najprej omaki dodamo meso z česnom in malce premešamo nato pa v ponev zlijemo vodo z moko, in z rednim mešanjem počakamo da omaka zavre in se lepo zgosti. Po potrebi dodamo še sol in poper.
  Omako postrežemo z lepo sprijetim skuhanim rižem.


DOBER TEK!

Komentarji

    1. Nives, super. Vesela sem, da ti je recept dobro služil. Hvala ker si sporočila. 🙂

      In oprosti za tako pozen odgovor, sem bila v tujini na odklopu. 🙂

      Lep pozdravček,
      Ana

Komentarja ni mogoče oddati.