Anina kuhinja

Zelenjavna boranja s stročjim fižolom

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 40 minut

Količina: 4 osebe

Sestavine:

6 manjših krompirjev
300 gramov stročjega fižola (katerekoli vrste)
1 večja čebula
2 stroka česna
1/3 čajne žličke peteršilja
1/4 čajne žličke majarone
3 paradižniki
1 čajna žlička paradižnikove mezge
1/2 čajne žličke sladke mlete paprike
6-7 dcl vode – oziroma toliko da se za 1 cm pokrije krompir
vsaj 2/3 čajne žličke soli – po okusu
poper po okusu
1 žlica javorjevega sirupa ali 1 zravnana čajna žlička sladkorja
1 žlica moke

Zraven:
Kruh ( jaz sem uporabila brezglutenski Schar kruh)

Postopek:

Natisni

Krompir olupimo in razpolovimo, ter damo kuhati v soljen krop za nekih 30-40 minut. Stročji fižol narežemo na 1-2 cm koščke. Čebulo in česen narežemo na drobno.

Na olju popražimo čebulo. Dodamo ji ščep soli in javorjev sirup in pražimo da se lepo popraži in nežno obarva. Takrat dodamo česen, paradižnikovo mezgo in sladko papriko v prahu, ter fižol. Pražimo toliko časa, da se sestavine začnejo prijemati na dno, nato pa zalijemo z vodo. Solimo, popramo, dodamo peteršilj, majaron in kuhamo 30 minut.

V kuhano omako dodamo kuhan krompir in vse skupaj zgostimo z moko zmešano z dcl vode.

Po okusu dosolimo in postrežemo zraven kruha.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.