Anina kuhinja

Velikonočni prata s tunino, paprikami in hrenom

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 45 minut

Količina: 1 večja podolgovata prata - ali tortni pekač premera 24cm

Sestavine:

4 večja jajca
7-8 kosov kruha
2 dcl mleka
3 x Rio Mare tunina v ekstra deviškem olju (ali katerakoli druga tunina)
1 večja zelena paprika
1 večja rdeča paprika
2 žlici kisle smetane (če je nimate, dodajte 50 ml mleka več)
3 stroki česna ali 1/2 čajne žličke suhega česna
1/2 čž soli
črni poper po okusu
smetanov hren za poleg – opcijsko

Opcija namesto paprik:
– lahko uporabite katerokoli barvo paprik pri roki
– lahko uporabite 150 gramov graha
– lahko uporabite 150 gramov koruze
– lahko zelenjavo v celoti izključite

Postopek:

Natisni

Kruh narežemo na kocke. Papriki narežemo čisto na drobno. Kruh polijemo z vročim mlekom in pustimo da se ohladi.

V mikser dodamo jajca, kislo smetano, česen, poper in sol in zmiksamo. Lahko premešamo tudi z vilico in česen notri drobno naribamo ali narežemo.

Ohlajenemu namočenemu kruhu prilijemo zmes, dodamo paprike in tunino in fino premešamo. Pustimo stati 1 uro, ali čez noč.

Preložimo v dobro namaščen rebrasti/podolgovat/tortni pekač in položimo v segreto pečico na 220 stopinj za 20 minut in nato za 25 minut na 180 stopinj. Če se med peko prata obarva dovolj rjavkasto, jo pokrijemo z alumijiasto folijo, da se skorja ne bi prežgala.

Prato ohladimo, zrežemo na kose in postrežemo s hrenom.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.