Sestavine:
Sestavine:
3 oranžno rumene paprike
šopek svežega peteršilja
60 gramov bulgurja
2x 65 gramov Rio Mare tunine Filod´olio
1 rdeča paprika
1/2 kumare
100 gramov čičerike
1/3 rdeče čebule
1/3 čajne žličke suhega česna
3-4 žlice limoninega soka
nekaj vejic drobnjaka
sol in poper po okusu
Postopek:
NatisniBulgur skuhamo v soljenem kropu in odcedimo.
Rdečo papriko, kumaro, čebulo in drobnjak narežemo na drobno. V skledi zmešamo pripravljeno zelenjavo, čičeriko, tunino, sol, poper, limonin sok, česen in bulgur. Po okusu dosolimo in dodamo še limonin sok.
Oranžne paprike razpolovimo, odstranimo semena in jim na vrh dodamo vejice peteršilja, ki oponašajo zeleni del korenja. Paprike nadevamo s solato in postrežemo.