Anina kuhinja

Tunina jajčna pojedina

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 5-10 minut

Količina: 2 osebi

Sestavine:

4 jajca
1 večji kos polnozrnatega kruha
3 cm dolg košček pora
1 majhna mlada čebulica
2 žlici popečenih sončničnih semen
1/3 rdeče paprike
3x Rio Mare tunina Leggero
1 žlica oljčnega olja
1/2 čajne žličke soli

Postopek:

Natisni

Jajca stepemo z vilico in jim vmešamo sol. Vmešamo jim na majhne kocke narezan kruh in na majhne koščke narezano zelenjavo. Dodamo še dve tretjine tunine.

V ponev dodamo oljčno olje in na njem popečemo sončnična semena. Ko malce porjavijo, vlijemo pripravljene sestavine in pečemo na srednjem ognju nekaj minut, da jajce zamatira. Vmes enkrat/ dvakrat obnemo. S kuhalnico razkosamo na večje koščke.

Primešamo preostalo svežo tunino in potresemo z drobno narezanim drobnjakom in postrežemo.

Tunina jajčna pojedina je odlična jed za bogat zajtrk in dober začetek dneva. Je odlična jed tudi po treningu saj vsebuje veliko proteinov.

Vsebuje Rio Mare tunino Leggero, ki je nežna in kompaktna tunina in ima 60% manj maščob v primerjavi z običajno tunino v oljčnem olju.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.