Anina kuhinja

Tunin quiche s porom, čedarjem in šampinjoni 

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 35 minut

Količina: pekač za pite premera 24-26 cm

Sestavine:

1 zavitek listnatega testa
3x 80 gramov Rio Mare tunina v oljčnem olju
4 večja ali 5 manjših jajc
170 gramov kisle smetane
100 gramov pora
70 gramov kremnega sira
220 ml mleka
1 pest sveže naribanega parmezana
1 pest svežega čedar sira (ali drugega topljivega sira)
1/2 čajne žličke soli
poper po okusu
1 strok česna
150 gramov gobic – jurčkov ali šampinjonov
2 žlici narezanega svežega peteršilja

Postopek:

Natisni

Na žlici olja popečemo narezane gobice. Ko se gobice lepo zapečejo, dodamo por in česen. Pražimo samo da se por spusti, nato posolimo, dodamo peteršilj in ohladimo.

V večji posodi stepemo jajca. Dodamo jim kislo smetano, kremni sir, mleko in sol. Zmešamo.

Pekač namastimo z maslom in vanj razporedimo hladno listnato testo. No dno dodamo ohlajene šampinjone s porom. Dodamo še tunino in polovico parmezana, ter čedarja. Prelijemo z jajčno mešanico in po vrhu potresemo preostali sir. Malce popopramo.

Pečemo 35 minut na 200 stopinjah. Popolnoma ohladimo in zrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.