Zaradi izrednih razmer za nedoločen čas onemogočamo naročanje izdelkov z možnostjo plačila ob povzetju. Vse ostale oblike plačila so še vedno na voljo. S tem ukrepom želimo zmanjšati neposreden stik s kurirji in zmanjšati možnost prenosa koronavirusa. Hvala za razumevanje.

Anina kuhinja

Tunin quiche s porom, čedarjem in šampinjoni 

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 35 minut

Količina: pekač za pite premera 24-26 cm

Sestavine:

1 zavitek listnatega testa
3x 80 gramov Rio Mare tunina v oljčnem olju
4 večja ali 5 manjših jajc
170 gramov kisle smetane
100 gramov pora
70 gramov kremnega sira
220 ml mleka
1 pest sveže naribanega parmezana
1 pest svežega čedar sira (ali drugega topljivega sira)
1/2 čajne žličke soli
poper po okusu
1 strok česna
150 gramov gobic – jurčkov ali šampinjonov
2 žlici narezanega svežega peteršilja

Postopek:

Natisni

Na žlici olja popečemo narezane gobice. Ko se gobice lepo zapečejo, dodamo por in česen. Pražimo samo da se por spusti, nato posolimo, dodamo peteršilj in ohladimo.

V večji posodi stepemo jajca. Dodamo jim kislo smetano, kremni sir, mleko in sol. Zmešamo.

Pekač namastimo z maslom in vanj razporedimo hladno listnato testo. No dno dodamo ohlajene šampinjone s porom. Dodamo še tunino in polovico parmezana, ter čedarja. Prelijemo z jajčno mešanico in po vrhu potresemo preostali sir. Malce popopramo.

Pečemo 35 minut na 200 stopinjah. Popolnoma ohladimo in zrežemo.

Komentarji

*Zahtevano

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Najbolj prodajano v trgovini

Poglej vse izdelke
[sg_popup id=1]