AKCIJA! Pri nakupu dveh ali več kuharskih knjig ali priročnikov, prejmete kuharico Anina kuhinja: Zdravo in uravnoteženo GRATIS. Akcija velja le za fizično obliko knjig ter do 24.3.2024 oziroma do razprodaje zalog.

Anina kuhinja

Tortne bajadere z belo čokolado

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: /

Količina: za pravokotni pekač velikosti cca 30x40cm

Sestavine:

Sestavine:
550 gramov tortnega biskvita (biskvita, ki ostane od obrezovanja, kolačkov… – v kolikor ni časa lahko tudi kupljenega)
200 gramov mascarpone sira
3 žlice čokoladnega namaza
185 gramov masla
1 žlica Dr.Oetker rumove in vanilijeve arome

400 gramov bele kuverture/čokolade
200 gramov sladke smetane

Dr.Oetker pisani okraski

Postopek:

Natisni

Tortni biksvit fino nadrobimo ali na hitro zmiksamo. Mascarpone sir in čokoladni namaz zmešamo. Maslo stopimo.

K nadrobljenemu biskvitu dodamo maslo, arome, čokoladni mascarpone in vse skupaj premešamo. Razporedimo po obloženem pekaču s papirjem za peko ali živilsko folijo. Položimo v hladilnik za 2-3 ure.

Sladko smetano zavremo. Vanjo dodamo nadrobljeno belo čokolado. Počakamo minutko, nato fino premešamo in ohladimo na sobno temperaturo. Prelijemo čez ohlajen spodnji biskvitni sloj. Položimo nazaj v hladilnik za vsaj 2-3 ure. Potresemo z okraski.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.