Sestavine:
Sestavine:
550 gramov tortnega biskvita (biskvita, ki ostane od obrezovanja, kolačkov… – v kolikor ni časa lahko tudi kupljenega)
200 gramov mascarpone sira
3 žlice čokoladnega namaza
185 gramov masla
1 žlica Dr.Oetker rumove in vanilijeve arome
400 gramov bele kuverture/čokolade
200 gramov sladke smetane
Dr.Oetker pisani okraski
Postopek:
NatisniTortni biksvit fino nadrobimo ali na hitro zmiksamo. Mascarpone sir in čokoladni namaz zmešamo. Maslo stopimo.
K nadrobljenemu biskvitu dodamo maslo, arome, čokoladni mascarpone in vse skupaj premešamo. Razporedimo po obloženem pekaču s papirjem za peko ali živilsko folijo. Položimo v hladilnik za 2-3 ure.
Sladko smetano zavremo. Vanjo dodamo nadrobljeno belo čokolado. Počakamo minutko, nato fino premešamo in ohladimo na sobno temperaturo. Prelijemo čez ohlajen spodnji biskvitni sloj. Položimo nazaj v hladilnik za vsaj 2-3 ure. Potresemo z okraski.