Anina kuhinja

Tortiljini zvitki s piščancem, feta sirom in solato

Mariniran piščanec.

 

Pripravljen feta nadev.

 

Pripravljena solata.

 

Pripravljen piščančji nadev.

 

Mazanje feta nadeva na tortiljo.

 

Premazana tortilja s feta in piščančjim nadevom.

 

Dodana solata.

 

Rezanje tortiljinega zvitka.

 

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 20-30 minut

Za 9 zvitkov.

SESTAVINE:

– 3 pšenične tortilje
– manjša glavica solate
– 200-250 g piščančjega mesa
– 100-150 g feta sira
– 2 žlici majoneze
– 9 žlic sladke smetane
– ščepec soli, popra, česna v prahu

OPIS PRIPRAVE:

Piščančje meso začinimo s soljo, poprom in česnom. Popečemo ga na kakšni žlički olja. Popečenega zmiksamo v električnem mešalniku, kjer mu dodamo 4 žlice smetane, da dobimo pašto.
Solato operemo in narežemo na tanjše trakove – približno pol centimetra debele. Siru dodamo 5 žlic smetane in majonezo, ter ga pretlačimo da prav tako dobimo pašto.
Tortilje najprej namažemo s feta sirom, nato s piščančjo zmesjo in nato čez vse skupaj dodamo solato in tortiljo na tesno zvijemo zvijemo. Zrežemo jo na tri dele in vsak del posebej lepo položimo na krožnik.
Jed lahko postrežemo kot prigrizek. Lahko pa jo imate tudi kot hladno jed za zajtrk, večerjo ali kosilo.

Dober tek!

Komentarji

Komentarja ni mogoče oddati.