Anina kuhinja

Tortiljini piščančji zvitki s šampinjoni in kislo smetano

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: 15-20 minut

Količina: 4 zvitki

Sestavine:

Sestavine:
4 tortilje
4 pesti mešane zelene solate
4 žlice kisle smetane
250 gramov piščančjih prsi
1 paradižnik ali pest češnjevih paradižnikov
1 žlica oljčnega olja
10 šampinjonov
1 mala čebula
1/2 čajne žličke Kotanyi suhega česna
Kotanyi poper in čili po okusu
sol (količine v receptu)

Postopek:

Natisni

Piščančje meso narežemo na drobno in ga posolimo (vsaj 1/3 čajne žličke soli), popramo po okusu. Šampinjone, paradižnik in čebulo očistimo in narežemo na drobno. Česen v prahu namočimo v žlico tople vode.

Kisli smetani dodamo ščepec soli, poper ali čili in četrtino pripravljenega česna. Premešamo.

Na ponev dodamo žlico oljčnega olja in na njej popražimo čebulo in šampinjone. Med praženjem jih malo posolimo. Piščančje meso na ponvi popražimo da zamatira in se skuha. Takšnega pokrijemo in pustimo stati 10 minut.

Tortiljam dodamo solato, nato piščančje meso, gobice s čebulo, narezan paradižnik in na koncu nekaj kisle smetane.

Zvijemo in zvežemo z vrvico. Takoj postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.