Anina kuhinja

Tortiljin bučkin narastek s koruzo in papriko

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 45-55 minut

Količina: Pekač velikosti cca 25x35 cm

Sestavine:

8 majhnih tortilj (polnozrnatih, koruznih ali navadnih)
2 cukini bučki
1 rdeča paprika
2 polni pesti naribane mocarele
200 gramov koruze
600 gramov grškega jogurta ali skyra ali navadnega jogurta ali pasirane skute
6 večjih jajc
3 žlice kremnega sira
2 čajni žlički česna v prahu ali naribani 3-4 stroki svežega
2-3 žlice narezanega peteršilja
1/2 čajne žličke mletega popra – po okusu
1 + 1/2 čajne žličke soli

Postopek:

Natisni

Tortilje narežemo na koščke. Bučke naribamo in ožamemo. Papriko narežemo na majhne koščke.

V posodi zmešamo tortilje, papriko, bučke, koruzo in sir.

V drugi posodi dobro zmešamo jajca, jogurt, kremni sir in začimbe.

Vse sestavine zmešamo skupaj. Pokrijemo in pustimo stati 30-60 minut. Nato preložimo v namaščen pekač in položimo v segreto pečico na 200 stopinj za 45 minut da se narastek speče.

Malce ohladimo, nato pa zrežemo in postrežemo. Meni osebno je najboljši dobro ohlajen v hladilniku – tam počaka cel teden.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.