Anina kuhinja

Tortilje z nadevom iz žara in tzatziki omako

Poznate tisti občutek, ko se vam nekaj opravkov zavleče v cel popoldan in potem pridete domov že tako lačni, da bi se z veseljem samo vrgli na škatlo piškotov? Ja?  No to se je meni zgodilo danes. Priznam, ne prvič in tudi piškoti so že večkrat poželi zmago. Na srečo moje tehtnice, sem se po velikem trudu uspela prepričati, da rajši pojem nekaj toplega in bolj zdravega. Sploh pa imam poln hladilnik domače zelenjave in se mi je že skoraj zdel kriminal, da je ne bi izkoristila dokler je še.

Tako sem se vrgla na moj žar in se kvalitetno najedla. Mogoče res ne izgledajo najlepše ampak so dobre za znoret. 😉

ZAHTEVNOST: 1/5
ČAS PRIPRAVE: 25 minut

Za 2 polnjeni tortilji.

SESTAVINE:

– 2 piščančja stegna brez kože in kosti
– 1 mala bučka
– 2 pesti češnjevega paradižnika
– 2 tortilje
– 1 mala kumara
– 6-8 žlic navadnega jogurta
– ščep česna v prahu
– ščep soli in popra
– ščep čebule v prahu

OPIS PRIPRAVE:

Žar dobro segrejete. Meso posolite in popoprate, ter ga na žaru pečete vsaj 15 minut, da postane zlato rjave barve. Takšnega odstavite in ga narežete na rezine.

V isti žar nato položite posoljene in popoprane bučkine kolobarje (približno pol centimetra debele). Grilate jih toliko časa da postane rjave barve in se lepo spustijo. Takšne odmaknete na krožnik in jih malo potresete s čebulo v prahu.

Končno na žaru popečete še paradižnike. Lahko uporabite navadne, ki jih narežete na rezine.

Kumaro olupite in naribate. Dobro ožamete, ji dodate sol, poper, česen v prahu(lahko dodate svežega, vendar jaz česen v prahu uporabljam iz razloga, ker je bolj nežnega okusa in se lepše vmeša v omako) in jogurt, ter vse skupaj dobro premešate.

V tortiljo nadevate vse popečene sestavine in na koncu prelijete z omako, ter jih zvijete. Na vrhu jih prebodete z zobotrebcem.

 

 

Zdrav dober tek 😉

Komentarji

Komentarja ni mogoče oddati.