Anina kuhinja

Ekspresni tortelini s pečeno feto in paradižnikom

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 25-30 minut

Količina: 4 osebe

Sestavine:

Sestavine:
500-600 gramov češnjevega paradižnika (ali navadnega)
1 čajna žlička suhega origana
1/3 do 1/2 čajne žličke soli
1 čajna žlička česna v prahu ali 3-4 stroki svežega česna
1 kolut svežega mladega sira – feta
2 žlici oljčnega olja
600-700 gramov svežih testenin – sama sem uporabila torteline (ali 300 gramov posušenih testenin po izbiri)
3 polne pesti parmezana
nekaj listkov sveže bazilike

Postopek:

Natisni

Paradižnike razpolovimo. Premešamo s soljo, česnom, dvema tretjinama origana in polovico olja. Na sredino dodamo sir in mu dodamo preostalo olje in origano.

Pečemo na 200 stopinj 25 do 30 minut.

Pečeno premešamo in dodamo kuhane testenine, parmezan ter narezano svežo baziliko. Premešamo in postrežemo.

Ekspresne torteline s pečeno feto in paradižnikom sem pripravljala s pomočjo Boscheve kombinirane parne pečice in njihovega indukcijskega štedilnika z vgrajeno napo. 

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.