Anina kuhinja

Testenine z zeleno papriko in piščancem

Testenine z zeleno papriko in piščancem so hitro pripravljena jed, primerna za kosila in večerje.

Omaka za testenine.


ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 30 minut

Za 4 osebe.

SESTAVINE:

– 6-7 žlic olja
– 400 g testenin
– 3-4 piščančji zrezki
– 2 veliki čebuli
– 2 srednje veliki zeleni papriki
– 3-4 stroki česna
– 2 čajni žlički paradižnikovega koncentrata
– 2 čajni žlici paprike v prahu
– 1 čajna žlička sojine omake
– ščepec soli, popra

OPIS PRIPRAVE:

   Najprej pripravimo sestavine. Na štedilnik pristavimo vodo za testenine – nasvete, kako skuhati testenine najdete tukaj. Nato na manjše kocke narežemo meso, papriko, čebulo in česen. V ponvi segrejemo kskšne 6-7 žlic olja in na njem popražemo česen. Ko česen začne dobivati rumenkasto barvo mu dodamo čebulo. Čebulo pražimo dokler ne postane rumenkasto rjave barve, in ji nato dodamo narezanega piščanca ki ga pražimo kakšne 4-5 minut, nato pa v ponev stresemo še papriko. Papriki dodamo papriko v prahu, sol, poper, paradižnikov koncentrat in pražimo dokler se lepo ne spusti in postane malce popečena. Ko so vse sestavine lepo popečene odstavimo ponev in omaki dodamo sojino omako. Vse dobro premešamo in dodamo testenine. Pomembno je da testenine z omako na vroči plošči pražimo še kakšnih slabih 5 minut in smo končali.


DOBER TEK!

Komentarji

Komentarja ni mogoče oddati.