Testenine z zelenjavno omako so zelo zdrava jed, ki je hitro pripravljena in nič drugega kot slastna!
ČAS PRIPRAVE : približno pol ure
ZAHTEVNOST: : 2/5
Za dve osebi.
SESTAVINE:
– 3 do 4 velike žlice sončničnega olja
– 200-300 g testenin
– ½ zelene paprike
– ½ rumene paprike
– ½ rdeče paprike
– 1 srednja čebula
– 4 večji zreli paradižniki ali 250ml konzerva pelatov
– goveja kocka
– ščepec ali nekaj listkov peteršilja, bazilike
– čajna žlička papprike v prahu, in česna v prahu
– žlica paradižnikovega koncentrata
– poper in sol po želji
– 2 veliki žlici smetane
– majhen ščepec sladkorja
Jed pričnemo s pripravo zelenjave, saj nam to bistveno olajša celotni postopek. Začnimo z rezanjem paprike, za katero priporočam da so v vseh treh barvah, saj boste s tem pripomogli k boljšem okusu in bolj zanimivo obarvani jedi. V primeru da imate na razpolago le naprimer zeleno papriko jo uporabite namesto rdeče in rumene. Narežete jo na manjše kocke ( približno kvadratni cm) saj jih boste tako lažje hitreje popražili. Prav tako na kocke narežete paradižnik ( če boste uporabili svežega ) in nato nadaljujte s čebulo.
Narezano čebulo nato začnete pražiti na olju, ki ga pred tem segrejete na ponvi. Čebuli ki jo pražimo dodamo ščepec soli, in nadaljujemo dokler rahlo ne porjavi. Dodamo narezano papriko in pražimo dokler ne postane malce mehkejša in prav tako rahlo porjavena.
Nadaljujemo s dodanim narezanim paradižnikom na kocke ali pelati. Nato jedi dodamo govejo kocko, ki bo popestrila okus, papriko v prahu, poper, peteršilj, baziliko, paradižnikov koncentrat in majhen ščepec sladkorja.
Vse to skupaj pražimo na srednji temperaturi dokler vsa tekočina od paradižnikov ne izhapi in nastane gosta omaka. Dodamo smetano in pražimo še kakšnih 10 sekund, nato pa v omako stresemo odcejene skuhane testenine in dobro premešamo.
DOBER TEK!
sladko ali kislo smetano?
Se opravičujem za pozen odgovor. Mišljena je bila sladka smetana. Sem pa prepričana da bi tudi kisla dobro pasala. 🙂
Lep pozdravček,
Ana