Anina kuhinja

Testenine z ricotto/rikoto in curryjem

Sestavine na delovni površini. ( desno meso v marinadi )

Pokuhavanje jušne osnove, dodane popraženemu mesu.

Dodajanje smetane in currya.
Dodajanje ricotte smetanovi omaki s curryem.
Dodana polovica zmešane moke z mlekom. V kozarcu še preostalo mleko z moko.

ZAHTEVNOST:2/5
ČAS PRIPRAVE: 25 minut

Za 2 osebi.

SESTAVINE:

– 300-400 g testenin
– 100 ml smetane za kuhanje
– 2 polni žlici ricotte
-1 čajna žlička paradižnikovega koncentrata-mezge
– 1 polna čajna žlička currya v prahu ( lahko tudi malo več, če vam je tako všeč )
– 1 dcl mleka
– 1 žlica moke
– ščepec belega popra, črnega popra, soli, sladkorja, paprike v prahu
– 2 piščančja/puranja zrezka
– peteršilj
– 1 dcl jušne osnove ( ali stopite 1 govejo kocko v 1 dcl vode)

OPIS PRIPRAVE:

    Piščančje meso narežemo na manjše kocke, mu dodamo na čimmanjše koščke narezan česen, ščepec soli, popra, currya v prahu in čajno žličko paradižnikovega koncentrata.
    Nato pristavimo soljeno vodo in jo zavremo, ter v zavreto za 10-12 minut položimo testenine. ( več nasvetov za kuhanje testenin najdete tukaj )
  V ponvi segrejete olje in mu dodate meso. Pražite ga kakšno minutko, nato mu dodajte jušno osnovo in kuhajte na največji temperaturi dokler bolj ali manj ne izhlapi. Ponev odstavite in ji dodajte 100 ml smetane, ricotto, ter curryev prah. Pristavite nazaj na štedilnik na manjšo temperaturo. Medtem zmešajte mleko in moko in jo počasi vlijte v preostalo omako. Vse zavrite da se omaka zgosti in dodajte še peteršilj, čisto malo sladkorja in sol, ter poper po potrebi. Če imate rajši redke omake, namesto mleka z moko ( ki deluje kot zgostevalec omake ), vlijte še dodatnih 100 ml smetane za kuhanje in malce pregrejte omako ter postrežite. ( dodatno smetano dodajte zato, ker bo drugače premalo omake)
  Omako premešajte z testeninami in zraven postrežite nariban parmezan.

DOBER TEK