Anina kuhinja

Testenine z bučkinim Pestom

Pésto je začimbna omaka v obliki paste. Izvira iz italjanske kuhinje in se uporablja predvsem skupaj s testeninami in rezanci.

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 20 minut

Za 2 osebi.

SESTAVINE:
 – 100 g bazilike
– 70 g praženih bučnih semen 
– približno 1 dcl bučnega olja ( lahko tudi malo manj ) 
– 60 g parmezana
– 2 stroka česna
-250 g testenin
-ščepec soli 
 OPIS PRIPRAVE:
 Baziliko, bučna semena in česen tremo v možnarju dokler ne dobimo paste. ( torej na zelo drobne delce) Vse to potem preložimo v drugo posodo kjer pasti dodamo olje. Medtem skuhamo testenine in nato na skuhane testenine zlijemo omako ter dobro premešamo. Zraven testenin nato dodamo posodico z naribanim parmezanom, ki ga lahko vsak doda po želji.
DOBER TEK!