Za 2 osebi.
Čas priprave: 20 minut
Sestavine:
– 200 g testenin
– 200-300 g piščančjega mesa iz piščančje juhice (ali navaden, še nepečen piščanec)
– 2 stroka česna
– 150 ml smetane za kuhanje
– 1 dcl belega vina
– 1-2 dcl kokošje / piščančje juhice
– 1 rezina gorgonzole (1-2 žlici)
– 2 pesti parmezana
– ščepec čilijevih kosmičev, soli
Opis priprave:
Testenine skuhamo al-dente v soljenem kropu.
V ponvi na olju popečemo narezan česen. Ko zadiši dodamo narezano piščančje meso. Malce ga popečemo in nato vse skupaj zalijemo z vinom.
Vsebino kuhamo dokler večina vina ne izhlapi, nato pa vsemu skupaj dodamo juho
in smetano. Potresemo še s soljo in čilijem, ter kuhamo kakšnih 5 minut na srednji vročini, da se tekočina zreducira na polovico.
Po tem času ponev odstavimo in dodamo nariban parmezan ter gorgonzolo.
Počakamo da se sira lepo stopita in ju smešamo v omako. Dodamo še testenine in jih postrežemo.
Dober tek! 🙂
Nekaj podobnega smo včeraj pri nam imeli za kosilo
Potem lahko potrdiš da so odlične 😉