Anina kuhinja

Testenine s piščancem iz juhe, gorgonzolo, parmezanom in vinom

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 10 minut

Količina: 2 osebi

Za 2 osebi.

Čas priprave: 20 minut

Sestavine:

– 200 g testenin
– 200-300 g piščančjega mesa iz piščančje juhice (ali navaden, še nepečen piščanec)
– 2 stroka česna
– 150 ml smetane za kuhanje
– 1 dcl belega vina
– 1-2 dcl kokošje / piščančje juhice
– 1 rezina gorgonzole (1-2 žlici)
– 2 pesti parmezana
– ščepec čilijevih kosmičev, soli

Opis priprave:

Testenine skuhamo al-dente v soljenem kropu.

V ponvi na olju popečemo narezan česen. Ko zadiši dodamo narezano piščančje meso. Malce ga popečemo in nato vse skupaj zalijemo z vinom.

Vsebino kuhamo dokler večina vina ne izhlapi, nato pa vsemu skupaj dodamo juho

in smetano. Potresemo še s soljo in čilijem, ter kuhamo kakšnih 5 minut na srednji vročini, da se tekočina zreducira na polovico.

Po tem času ponev odstavimo in dodamo nariban parmezan ter gorgonzolo.

Počakamo da se sira lepo stopita in ju smešamo v omako. Dodamo še testenine in jih postrežemo.

Dober tek! 🙂

Komentarji

Komentarja ni mogoče oddati.