Zaradi izrednih razmer za nedoločen čas onemogočamo naročanje izdelkov z možnostjo plačila ob povzetju. Vse ostale oblike plačila so še vedno na voljo. S tem ukrepom želimo zmanjšati neposreden stik s kurirji in zmanjšati možnost prenosa koronavirusa. Hvala za razumevanje.

Anina kuhinja

Testenine s pelati in piščancem

Testenine s pelati in piščancem
Piščanec v marinadi.

Pripravljena omaka.


ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 30 minut

Za 4 osebe.

SESTAVINE:

– 500g testenin
– 500g pelatov ( paradižnikov pire )
– 3 piščančji zrerzki
– 3-4 stroki česna
– 200 ml smetane za kuhanje
– 1 dcl mleka
-1-2 žlici moke
– ščepec bazilike, soli, popra, sladkorja
– 2 polni čajni žlički paprike v prahu
-2 čajni žlički paradižnikovega koncentrata

OPIS PRIPRAVE

   Začnemo z mariniranjem narezanega piščanca. Dodamo mu 1 čajno žličko paradižnikovega koncentrata, malce soli, popra, paprike v prahu in 1 čajno žličko olja, ter vse skupaj dobro premešamo. Če imamo dovolj časa meso zakakšne pol ure položimo v hladilnik.
   Vmes pristavimo vodo za kuhanje testenin ( nasvete- kako skuhati testenine, najdete tukaj ). Nadaljujemo s segrevanjem olja v ponvi, v katerega nato stresemo na drobno narezan česen, ter ga malce popečemo, nato pa mu dodamo meso, ter le tega prav tako popečemo. Ko je meso pečeno, mu dodamo pelate ( pelati v kosih niso vredu, če imate pelate v kosih jih zmiksajte da dobite paradižnikov pire, drugače pa svetujem, da kupite že zmiksane pelate ). Le tem dodajte smetano za kuhanje, baziliko, preostali paradižnikov koncentrat in papriko v prahu, ter poper, sol in sladkor.  Vse dobro premešajte in kuhajte na srednji temperaturi kakšnih slabih 5 minut.
  V majši posodi dobro zmešajte mleko in moko ( če bi radi bolj gosto omako dodajte 2 polni žlici moke, drugače pa eno). Le-to potem počasi ob sprotnem mešanju omake prilivajte vanjo. Počakajte še da omaka zavre, da se zgosti in ste končali. Omaki dodate skuhane testenine. Zraven lahko postrežete nariban parmezan.

DOBER TEK!

Najbolj prodajano v trgovini

Poglej vse izdelke
[sg_popup id=1]