Anina kuhinja

Testenine s pelati in piščancem

Testenine s pelati in piščancem
Piščanec v marinadi.

Pripravljena omaka.


ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 30 minut

Za 4 osebe.

SESTAVINE:

– 500g testenin
– 500g pelatov ( paradižnikov pire )
– 3 piščančji zrerzki
– 3-4 stroki česna
– 200 ml smetane za kuhanje
– 1 dcl mleka
-1-2 žlici moke
– ščepec bazilike, soli, popra, sladkorja
– 2 polni čajni žlički paprike v prahu
-2 čajni žlički paradižnikovega koncentrata

OPIS PRIPRAVE

   Začnemo z mariniranjem narezanega piščanca. Dodamo mu 1 čajno žličko paradižnikovega koncentrata, malce soli, popra, paprike v prahu in 1 čajno žličko olja, ter vse skupaj dobro premešamo. Če imamo dovolj časa meso zakakšne pol ure položimo v hladilnik.
   Vmes pristavimo vodo za kuhanje testenin ( nasvete- kako skuhati testenine, najdete tukaj ). Nadaljujemo s segrevanjem olja v ponvi, v katerega nato stresemo na drobno narezan česen, ter ga malce popečemo, nato pa mu dodamo meso, ter le tega prav tako popečemo. Ko je meso pečeno, mu dodamo pelate ( pelati v kosih niso vredu, če imate pelate v kosih jih zmiksajte da dobite paradižnikov pire, drugače pa svetujem, da kupite že zmiksane pelate ). Le tem dodajte smetano za kuhanje, baziliko, preostali paradižnikov koncentrat in papriko v prahu, ter poper, sol in sladkor.  Vse dobro premešajte in kuhajte na srednji temperaturi kakšnih slabih 5 minut.
  V majši posodi dobro zmešajte mleko in moko ( če bi radi bolj gosto omako dodajte 2 polni žlici moke, drugače pa eno). Le-to potem počasi ob sprotnem mešanju omake prilivajte vanjo. Počakajte še da omaka zavre, da se zgosti in ste končali. Omaki dodate skuhane testenine. Zraven lahko postrežete nariban parmezan.

DOBER TEK!