Sestavine:
300 gramov Zlata ptička moke mlete na mlin (ali druge navadne, pirine moke)
3 cela Zlata ptička domača jajca
1/2 čajne žličke soli
1 čajna žlička oljčnega olja
Postopek:
NatisniMoko presejemo in ji na sredini naredimo luknjo. Jajca stepemo skupaj s soljo in oljem in vlijemo v luknjo moke.
Zgnetemo testo in ga zavijemo v plastično folijo za živila in pustimo stati 30 minut.
Za hitro verzijo vse sestavine stresemo v multipraktik, da se oblikuje testo in ga nato zvijemo v folijo in pustimo počivati.
Nato testo razdelimo na 5 delov. Vsak del zvijemo v svaljek in režemo stran majhne koščke v velikosti večjega lešnika. Vsak košček posebej z rokami oblikujemo v svaljek in mu z nožem zatisnemo odprtino kot prikazuje slika.
Sveže testenine kuhamo v soljenem kropu le 3-4 minute. Lahko pa jih posušimo na rjuhi in shranimo za kasneje.