Anina kuhinja

Šunka v testu

Čas priprave: 30-40 minut

Čas kuhanja: cca 25-30 minut

Količina: 1 šunka v testu

Sestavine:

cca 1 kg kuhane prekajene šunke – med kuhanjem iz nje skuhate suho juho
500 gramov Mlinotest Manitoba 0
1 vrečka suhega kvasa
10 gramov soli
400 ml mleka
60 gramov masla
1 žlica medu
1 jajce za premaz + 2 žlici vode

Postopek:

Natisni

Prvi del:

Drugi del:

Moko, kvas in sol premešamo. V mleko dodamo narezano maslo in med. Pogrejemo do toplega in pustimo stati 10 minut, da se večino masla stopi.

V moko vmešamo mleko in testo gnetemo 15-20 minut. Po tem času oblikujemo hlebček in ga pustimo vzhajati nekih 45 minut.

Testo prevrnemo na glavo na pomokano podlago. Zvaljamo ga na debelino približno polovico centimetra. Krajne dele odrežemo in bodo služili za okras. Šunko položimo z zgornjim delom navzdol in jo oblečemo v testo.

Iz krajnih delov spletemo kitke in jih nanesemo po oblečeni šunki. Punko lahko okrasimo tudi drugače.
Zaključeno okrašeno šunko premažemo s stepenim jajcem, ki smo mu dodamo vodo, da bo bolj tekoč.

Položimo na sredino pečice segrete na 200 stopinj za 25-30 minut, da se testo zlato rjavo obarva.

Malce ohladimo, nato pa zrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.