Anina kuhinja

Strašne pečene filane paprike

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 35-45 minut

Količina: 4 osebe

Sestavine:

Sestavine za nadev:
700 ml vode ali juhe
500 gramov mletega mesa
250 gramov arborio riža
100 ml belega vina
1 rumena čebula
1 čajna žlička suhega česna
Sol, poper po okusu
1/2 čajne žličke suhega peteršilja – ali svežega če ga imate pri roki

+
4 paprike (barva po želji)

Sestavine za omako:
600 gramov mletih pelatov
1 žlica paradižnikovega koncentrata
1 čajna žlička sladke paprike v prahu in česna
1 žlica javorjevega sirupa
200 ml juhe ali vode
1/2 čajne žličke soli

Postopek:

Natisni

V ponev dodamo mleto meso in ga malce popražimo. Dodamo drobno narezano čebulo in posolimo. Pražimo da se meso lepo zapeče in čebula spusti.

Takrat dodamo česen in poper, ter riž. Pražimo minuto ali dve da riž postekleni. Prilijemo vino. Nato pa vodo ali juho. Dosolimo in pokrijemo, ter na nizkem ognju kuhamo nadaljnih cca 12 minut, da je riž skuhan.

Vmešamo peteršilj in pustimo stati 10 minut. V posodi zmešamo vse sestavine za omako. Prelijemo v pekač.

Rižoto nadevamo v izrezane paprike in jih pokrijemo. Naložimo jih v omako v pekaču.

Položimo v segreto pečico na 200 stopinj za 35-45 minut, da se paprike lepo zapečejo.

Strašne pečene filane paprike sem pripravila s pomočjo Boscheve indukcijske plošče z integrirano napo in njihove vrhunske kombinirane parne pečice, ki jo najdete tukaj.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.